Detta måste få ett slut!

Sverige tvångsdeporterar barn som hade skyddsskäl  när de kom hit till ett land som inte är säkert.

Om bara några timmar avgår ett flyg från Landvetter till Kabul via Wien. Barn som hade skyddsskäl när de fann en fristad i Sverige ålderuppdateras och skickas till Afghanistan där de saknar skyddsnät.

Förra året dödades eller skadades fler civila i Afghanistan än på många år. Även det svenska Migrationsverket har rapporterat att säkerhetsläget har försämrats. Trots detta har andelen som utvisas ökat, inte .(FARR)

Sex ensamkommande har valt att ta sitt eget liv framför att skickas tillbaks tIll ett land som inte kan garantera deras säkerhet. Tvångsdeportationerna måste få ett slut.
Rörelsen #vistårinteut menar att ensamkommande barn ska ska behandlas på samma sätt som alla andra barn och unga i Sverige.

De kräver:

1. Att stat och kommuner omedelbart stoppar omflyttningarna av ensamkommande barn och unga som befinner sig i asylprocess, i suicidpreventivt syfte.

2. Att Migrationsverket fryser alla utvisningar för ensamkommande barn och unga omedelbart utifrån den rättsosäkerhet och brist på kunskap om barnperspektivet som råder på Migrationsverket.

3. Att våra politiker tar beslut om amnesti för alla ensamkommande barn och unga som varit i Sverige mer än ett år.

Lästips: Läkare vägrar medverka vid deportationerna 

#blogg100 dag 28
Andra om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments