Det nya Sverige …Ständigt nya rapporter om privatiseringens våndor. Äldre vanvårdas, elever får söka ny skola när riskkapitalbolaget lägger ner indexverksamheten, anställda får inte ut sin lön.

Gammal ska man inte bli i det här landet. En äldreomsorg som behandlar gamla som kollin och nu hemtjänstföretag som lägger omöjliga scheman och toppen på det inte betalar avtalsenlig lön..

Kommunalarbetarens granskning visar att privata vårdbolag i Vallentuna, Sollentuna, Danderyd, Täby och Järfälla inte betalar sina anställda för restiden mellan kunderna.

Trots att Sollentunas kommun i en utredning slår fast att det finns företag som inte betalar för restiden gör politikerna ingenting.(AB)

Det får vara en moderat som så kallt bemöter kritiken

– Vad arbetsgivaren har för avtal med arbetstagaren lägger inte vi oss i. Är man missnöjd får man väl vara med i facket, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Björn Karlsson (M).(AB)

Visste man inte bättre skulle man kunna tro att det är en ögonblicksbild frän förr från det gamla fattigsverige. Idag håller ett nytt fattigsverige växa fram. Och det på grund av moderaternas och och  allianssyskons nyliberala experimentverkstad.

Nu får det väl ändå vara nog. Ska vi verkligen behöva vänta ända till september 2014 innan dessa politiker får respass från Rosenbad och kommunstyrelser runt om i landet?

Relaterat i media: SvD, SR

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments