Det goda samhället visar sin starka sida.

Sverige visade i en svår stund sin bästa sida.

Sverige är ingen isolerad ö. Igår drabbade terrorn Stockholm med samma kraft som i London, Bryssel och Nice. En ensam(?) våldsverkare mejade ner oskyldiga människor.

Vad jag slogs av var effektiviteten i det offentliga Sverige och civilsamhällets medmänsklighet. Mitt i mörkret. Polis och räddningstjänst  var snabbt på plats, en sjukvård gjorde sitt yttersta och en fungerande kriskommunikation stoppade ryktesspridning.

Modiga människor  sprang mot faran och hjälpte sårade och chockade medmänniskor i en svår stund. Många var  de som öppnade sin dörr för okända och strandsatta när kommunikationerna kollapsade såväl i Stockholm som i Göteborg.

Empatin och värmen som strömmade genom sociala medier visade på att det finns ett ljus i tunneln även när mörkret faller.

Det var  ett Sverige som i en svår stund visade sin bästa sida. Det var ett Sverige  som inte låter sig lamslås av rädsla och som tydligt visar att vi håller ihop och att demokratin och medmänsklighet aldrig ger vika.

#blogg100 dag 39

Andra om , , , , , , , ,  , Bilderblogg.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Vonkis
7 years ago

Känner faktiskt ett hopp ändå efter gårdagen.
Vi får inte låta mörkret vinna. Inte nu, inte någonsin.

Per-Anders
7 years ago

Bra skrivet. Vi har alla anledning att vara stolta över vårt land och vårt folk. Låt inte extremism i dess olika former hota oss.

kao
kao
7 years ago

Slogs också av den otroliga och snabba effektiviteten av polis, sjukvård och räddningstjänst och människornas fina engagemang på plats för sina medmänniskor.
Skrev själv om dådet på min blogg igår: http://www.kaosnyalya.wordpress.com/

MVH
Kao

trackback

[…] Det goda samhället visar sin starka sida […]