Det är inte Carema som är problemet!

om Du tror att vinst i välfärden är något som är av godo, läs artikeln i Dagens Nyheter om hur personalen på Carema spelar kort för att lära sig att effektivisera som det så vackert heter.

I klartext hur ska vi spara och bli bäst på att spara på de gamla är vad spelet går ut på. Köp mat till sju även om det är tio som ska äta. Alla äter inte och om så vore fallet får de dela på maten. De gamla måste lära sig hur det är på ett Caremaboende. De måste anpassa sig är budskapet. Det finns inga ord som kan beskriva den avsky jag känner mot ett sådant hanterande. Riskbolag! Jo pyttsan. Vad är det för risker de tar förutom att med sitt effektiviserande in absurdum riskera de gamlas liv?

Carema är inte ensam om detta fulspel m ot de gamla som byggt upp den välfärd som nu så snabbt raseras av den regering vars statsminister sa om det svenska folket att vi är mentalt handikappade. En tvingande ny lag ska se till att alla kommuner säljer ut sina äldreboenden till privata aktörer som i de allra flesta fallen i slutänden blir ett riskkapitalbolag vars syfte är att maximera vinst.  I den välfärdskommitté som tillsatts av regeringen finns många privata aktörer som agerar i eget intresse och regeringens egen rådgivare är en fd chef på Attendo.  Utförsäljning och privatisering är en kassako för privata intressenter och ren ideologi för regeringen Reinfeldt.  Det är inte Carema som är problemet. Det är regeringens strävan att privatisera till varje pris.

Varför så bråttom? Kan det vara så att de är rädda för att människor till sist ska se och inse vad som ligger bakom pratet om arbetslinje och att de extra kronorna i plånboken som jobbskatteavdragen betingat snabbt krymper och kan bli dyrköpta då avgifter ökar och egna försäkringar blir ett måste .

Det är under all kritik att riskkapitalbolag med regeringens  välsignelse tillåts att göra vinst på våra skattepengar. En vinst som de som byggt välfärden dyrt får betala.

Bloggat: Sebastian Stenholm , Anders Svensson, Martin Moberg

Media: DN12GP, Ab,1,2,3,4,5,6, SvD12, Ex,1, SR, SVT12, Ex

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments