Det är i otrygghet och rädsla extremism ser ljuset.

I en debattartikel i Dagens nyheter redogör Reinfeldt, Birgitta Olsson och Beatrice Ask för hur de anser att samhället ska kunna förebygga extremism.

Artikeln är långt ifrån tydlig och verkar mer ge sken av en vilja att ta till krafttag.   Artikelförfattarna tycks famla i mörkret och resultatet blir att de skrapar på ytan i ett försök att komma åt extremistiska våldsverkare.

Med mera kontroll och övervakning  kan man i bästa fall få kunskap om  de  som idag vistas i miljöer som göder extremism . Då under förutsättning att man lyckats ringa in de miljöerna. Frågan är var hotet kommer ifrån.   Det är i den främlingsfientliga och islamofoba miljön som lett till mordbränder mot flyktingförläggningar och attacker mot invandrare och det är i den miljön våldsverkare och mördare som Lasermannen, Mangs och Breivik hämtat sin näring. Reinfeldt, Olsson och Ask likställer all slags extremism.

Hur har man tänkt förebygga att det är pojkar från socioekonomiskt utslagna miljöer som enligt Forum historias attitydundersökning är de som bär på de mest intoleranta attityderna? Med en politik som ökat klyftor och spätt på utanförskapet är det överhuvudtaget möjligt? Är det inte stället ett jämlikare samhälle där man även som sjuk eller arbetslös har möjlighet att klara sig utan att behöva ställa sig i kö hos socialkontoren som man bäst förebygger otrygghet, rädsla och behovet av syndabockar?

Media: Svd1 DN12 Ex1 AB1 Ekot Svt GP  & Svensson & JingeSebastian

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 comments for “Det är i otrygghet och rädsla extremism ser ljuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.