Jönköping en belägrad stad.

1:a maj på arbetarrörelsens egen dag ger polisen i Jönköping nazisterna klartecken att genomföra en demonstration trots förhöjd  hotbild.

Man hänvisar till yttrande- och demonstrationsfriheten samtidigt som man uppmanar jönköpngsborna att inte vistas i den del av staden som nazisterna ska demonstrera. Där går något snett, riktigt allvarligt snett! Ska innevånarna i stan inte kunna röra sig fritt i sin  stad på 1:a maj? Vem tillhör egentligen staden?

Den 1 maj genomför Svenskarnas parti en tillståndsgiven manifestation i centrala Jönköping.  Med anledning av den har Jönköpings kommun beslutat att det i samband med manifestationen råder förbud mot att stanna eller parkera fordon på vissa platser och gator på centrala väster.

Beslutet gäller mellan den 30 april kl. 18.00 och den 1 maj kl. 18.00(Jönköpings kommun)

jonkopingSamtidigt markerar Jönköpings kommun ett klart ställningstagande mot rasism.

På infarter till Jönköping finns skyltar med texten

Välkommen till Jönköpings kommun – Jönköping mot rasism.

450 poliser ska se till att gatorna är trygga under 1 maj. 450 poliser i lilla Jönköping! Det är barockt minst sagt. Hur i herrans namn kan polisen tillåta en demonstration där hotbilden bedöms som hög?

Jönköping. Landstinget kallar in fyra extra ambulanser och personalstyrkan på akutmottagningen vid Länssjukhuset Ryhov utökas inför morgondagens nazistdemonstration i Jönköping.(JP)

Med tanke på vad som hänt på senare tid verkar det inte bättre än att polisen ser som sin främsta upgift att skydda nazister varhelst de drar fram.

Som gammal jönköpingsbo känner jag stark ilska och samtidigt vanmakt över att nazister ska tillåtas att demonstrera i mina gamla kvarter.

Idag på första maj manifesterar Jönköping mot rasism,

jkp

Lästips: Samhällets ansvar börjar nu. (ETC)

Relaterat i media: DN1234,ETC

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments