En dag för eftertanke.

Idag begravs det första offret av de som mördades på Utöya . En flicka med irakiska rötter bara 18 år gammal vars liv ändades av en högerextremist förblindad av hat. Ett massmord där unga människor i Arbeiderpartiets ungdomsrörelse kallblodigt avrättades av Anders Breivik.

I Oslo besöker statsminister Jens Stoltenberg idag Oslos största moské för att markera mot den  terrorattack som riktades mot Arbeiderpartiet och dess ungdomsparti , AUF.

I Sverige fortsätter islamofobiska rasister att sprida sin främlingsfientlighet och rasistiska tankegods genom att skylla massakern i Norge på det mångkulturella samhället.

I Norge är det sorgedag i dag. Danmark visade sin solidaritet med offren och Norge genom att utlysa en allmän flaggdag. I Sverige publiceras en debattartikel i Svenska Dagbladet undertecknad statsminister Fredrik Reinfeldt där han betonar människors lika värde.

I dag går allas våra tankar till Norge och alla de som förlorat ett barn, ett syskon, anhörig, vän eller partikamrat.

Media: svd1 dn12 ab12 ex12 ekot12 svt12 gp1

Andra om , , , , , ,

Please follow and like us:

  4 comments for “En dag för eftertanke.

 1. Anton
  29 juli, 2011 at 11:54

  Reinfeldt lägger ut dimridåer och inser eller erkänner inte massmordets och bombdåtets politiska motiv

  • 29 juli, 2011 at 12:00

   Om Du menar att Reinfeldt inte med ett ord berörde att det var Arbeiderpartiett och AUF som var målet för attacken håller jag med dig.

   • RO
    29 juli, 2011 at 14:04

    OBS! Orden rasism, främlingsfientlighet och islamofobi nämns inte ii Reinfeldts debattartikel

Comments are closed.