Bryt våldets och hatets spiral!

Låt inte mörkrets krafter de som slog till i centrala Paris inleda en våldets spiral utan slut.

imageEn sorgens dag efter en mörk natt. Under natten gjorde jag som många andra följde rapporteringen från Paris. För varje timme steg antalet döda. Så många som föll offer för terroristernas kulor, så mycket ångest och sorg.

Mitt i rädslan och sorgen över vad som hänt började de som vill stänga dörren för de som flyr krig och terror höja sina röster. Det blev så tydligt att de krafter som får vatten på sina antimuslimska kvarnar genom dåden i Paris är de militanta islamisternas önskemotståndare, högernationalismen och deras följe.

Låter vi hatet hållas blir våldet och terrorn vår ständige följeslagare.

Det är Daeshs (IS) och al-Assads mördande som muslimer, kristna och andra flyr från. Svaret på terrorn får inte bli ett mer stängt Europa.

I tider som dessa är det mer humanism vi behöver inte mindre.

Andra om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Lennart
Lennart
8 years ago

Givetvis finns det sådana som på ett fullständigt vedervärdigt sätt ”raljerar” över orsakerna till varför människor flyr från den vedervärdiga situation som råder i Syrien och Irak. Som mot bakgrund av hädelserna i Paris insinuerande sätter upp nån sorts motsatspar mellan kriget som sådant och IS terror….som om det ena med nödvändighet skulle utesluta det andra. Mitt svar till dessa är – Det ena utesluter inte det andra i detta fall. I de krig som pågår i Syrien och Irak och som förs med närmast exempellös brutalitet mot civilbefolkningen är IS en av de mest framträdande ”aktörerna”. Och deras ”krigföring” består bland annat av terror, massmord och massiv fördrivning på såväl etniska som ”religiösa” grunder. Kristna, yazidier och inte att förglömma muslimer som inte ses som ”rätttrogna” utgör deras offer. Inte heller att förglömma den, på etniska grunder, baserade ”rensningen” av de kurddominerade områdena i norra Syrien och Irak. Att sedan Assadregimens, och nu på senare tid ”västalliansens” och Rysslands, krigföring knappast sker mindre urskillningslöst gör sitt till för flyktingkatastrofen kan knappast heller förnekas.

Hur många ”Paris” har skett och sker i Syriska byar, Irakiska småstäder, på marknadsplatser och i moskéer innan vi inser skillnaden mellan de som flyr för livet och de som är orsak till flykten. Och att stängda gränser och utpekande av flyktingarna som ”problem” inte leder till annat än ett fortsatt vansinne och oräkneliga offer.

Per-Anders
8 years ago

Terrordåden i Paris var både chockerande och vedervärdiga. Självklart måste IS bekämpas och vårt öppna och demokratiska samhälle värnas. Det är denna verklighet miljoner människor flyr ifrån i Syrien.