När blir det Carl Bildts tur?

Någon Wikileaks läcka från styrelsemöten i Lundin Oil är knappast att räkna med.

Förundersökning om Carl Bildts ska kunna ställas till svars för de förbrytelser Lundin Oil begick i Sudan  som  styrelseledamot i samma bolag är inledd. Carl Bildt han tiger som muren.

”Vilka åtgärder är utrikesministern beredd att vidta för att få till stånd en oberoende utredning om Lundin Oils/Lundin Petroleums/Lundinkonsortiets/Africa Oil Corporations olje- och gasutvinning i Sudan, Etiopien och Puntland, dess koppling till krigen och de brott mot krigets lagar och mänskliga rättigheter som orsakats av oljeutvinningen och de med denna sammanlänkade krigen?”

Svara vill Carl Bildt inte att göra.  Interpellationssvaret   lämnar han över till handelsministern.

Med en enkel överbollning förvandlar så regeringen frågor om mänskliga rättigheter och folkrättsbrott till business. Ungefär som Lundin Oil.(AB)

Carl Bildt smiter från ansvar och drar sig tillbaks till kammaren för att tänka.  Vår utrikesminister hamnade ju listan över världens största tänkare som tack för att han aktivt arbetat för att ställa EU:s krigsapparat till Natos och USA:s förfogande. Undrar hur historieskrivarna  ser på det om ett antal decennier?

Tidigare inlägg

Bloggat: Alliansfritt, Martin Moberg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments