Ett varumärke som gick upp i rök.

Uppdrag gransknings program om Hem och skola visade en roffarmentalitet av sällan skådat slag.

Föräldrar som arbetar ideellt har grundlurats av riksorganisationen och dess styrelse som ätit och druckit gott för de pengar som kommit in. Knappt   100 000 av de 122 miljoner har gått tillbaks till lokalföreningarna och barnen.

Den verkliga svindeln ligger i att telemarketingföretaget Pool Media som på Hem och Skolas uppdrag kontaktat företag och organisationer för att vädja om sponsring har lagt beslag på merparten av de pengar som i god tro skänkts till Hem och Skolas kampanjer mot bl a mobbning.  80 procent av de insamlade medlen har runnit ned i Pool Medias fickor. I Uppdrag Granskning satt styrelseordföranden i Hem och Skola och var nöjd.

Bedrägeri handlar det om när man roffat åt sig av skattemedel genom att uppge medlemssiffror högt uppe i det blå. Knappt 4 000 medlemmar har flerdubblats till över 40 000.

Vem vill satsa pengar på Hem och Skola efter detta?

Hur många lokalföreningar orkar fortsätta.

Detta var ett i raden av avslöjanden om missförhållanden som berör och rör upp som Janne Josefsson och Uppdrag granskning gjort. Inte för inte blev Janne Josefsson årets Jan Wendel- pristagare.

Media: DN, GPSvD, Uppdrag granskning SVT, JNytt
Andra om , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments