9/11 en mardröm utan slut?

9/11  en dag vi minns med fasa. Bilder vi aldrig glömmer.

Planet,  människor som slänger sig handlöst ut från World Trade Center och tornen som rasade ihop som en korthög. Alla de som dog i en terroristattack ingen kunnat föreställa sig. Sorgen. Oron. 

George W Busch i TV-rutan deklarerade    -Ni som inte är med oss är emot oss – och utropade ett krig mot terrorism. Startskott för en  ett krig med dunkla avsikter.

Tänk vad världen hade sett annorlunda ut om George W Bush istället reagerat som Jens Stoltenberg, Norges statsminister gjorde efter massmorden på Utöya och bombattacken i Oslo.

”Vårt svar på våldet är mer demokrati och mer öppenhet, vårt svar på ondska är mer vänskap och vårt svar på hatet är mer kärlek.”

I stället blev 9/11    startskottet på ett krig mot terrorism . En mardröm utan slut. Irak, Afghanistan, pipelines och olja. Guantanamo och Abu Ghraib. Bomber över civila och fängslande utan rättegång. Förarlösa plan, drönarattacker mot presumtiva terrorister. Ond bråd död utan rättegång. Terroristnoja och islamofobi och en fundamentalism som gavs ring.

Obama lovade stort men stängde aldrig Guantanamo

En mardröm utan slut?

Media:   New York står kvar, DN; Breivik var en ögonöppnare, DN, DN, SvD23 45AB23

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

  1 comment for “9/11 en mardröm utan slut?

Comments are closed.