Bristande interndemokrati, ovana eller missbruk?

Lyfter ett inlägg som är lika aktuellt som då det skrevs. En totalhavererad kommunikation ett tecken på maktfullkomlighet eller bristande kunskap?

Interndemokrati är A och O för alla sammanslutningar vare sig det är en förening, organisation eller ett politiskt parti.

imageBristande lyhördhet och kommunikation skapar inte bara missförstånd utan också ett slutet och negativt psykologiskt klimat.

En styrelse som inte tål kritik vare sig kritiken är berättigad eller inte bör se upp. Att besvara en kritisk synpunkt med att näpsa är illavarslande. Det inger inte respekt.

En styrelse ska företräda medlemmarnas intressen. Ett viktigt verktyg är just lyhördhet och respekt för synpunkter. Med andra ord – ett öppet psykologiskt klimat borgar för en livsviktig och levande interndemokrati och bidrar till att en styrelses legitimitet bibehålls.

Vi skriver 2000-tal och lever i ett samhälle med demokratiska traditioner. Den tid då man i maktposition ansågs för förmer och övriga skulle veta sin plats , bocka och stå med mössan i handen är för länge sedan förbi.

Andra om , , , , , ,

6 comments for “Bristande interndemokrati, ovana eller missbruk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.