Bristande interndemokrati, ovana eller missbruk?

Lyfter ett inlägg som är lika aktuellt som då det skrevs. En totalhavererad kommunikation ett tecken på maktfullkomlighet eller bristande kunskap?

Interndemokrati är A och O för alla sammanslutningar vare sig det är en förening, organisation eller ett politiskt parti.

imageBristande lyhördhet och kommunikation skapar inte bara missförstånd utan också ett slutet och negativt psykologiskt klimat.

En styrelse som inte tål kritik vare sig kritiken är berättigad eller inte bör se upp. Att besvara en kritisk synpunkt med att näpsa är illavarslande. Det inger inte respekt.

En styrelse ska företräda medlemmarnas intressen. Ett viktigt verktyg är just lyhördhet och respekt för synpunkter. Med andra ord – ett öppet psykologiskt klimat borgar för en livsviktig och levande interndemokrati och bidrar till att en styrelses legitimitet bibehålls.

Vi skriver 2000-tal och lever i ett samhälle med demokratiska traditioner. Den tid då man i maktposition ansågs för förmer och övriga skulle veta sin plats , bocka och stå med mössan i handen är för länge sedan förbi.

Andra om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
JH
JH
8 years ago

Ovana eller maktmissbruk? Beror på vem som är involverad. Ovana eller osäkerhet kan göras ngt åt.

Skvitt
8 years ago

Klokt sagt!

/Skvitt

Annarkia
7 years ago

Får erkänna att vända blad är inte lätt. Inte när akuta problem uppstår och informationen är sparsmakad och substanslös, laddad med en och annan pekpinne.