Blocken balanserar på slak lina.

Ännu en i raden av opinionsmätningar som visar att oppositionen har fler väljarsympatier än alliansen. Så har det varit ett bra tag nu. Enligt Sifo består gapet mellan allianspartierna och de rödgröna. Mediebilden är en helt annan.
SvD skriver att deträcker det att 90000 rödgröna väljare byter block för att alliansen ska komma i kapp”. GP lyfter fram att det är tätt mellan blocken och ger sken av att alliansen har initiativet.

Om sifos mätning vore valresultat skulle vi få en rödgrön regering. Dagens mätning understryker dessutom att konservativa högerpartier inte hör hemma i Sveriges riksdag .  Såväl KD som SD hamnar under 4 procentsspärren. Centerpartiet som länge balanserat på slak lina  spelar med höga kort då ungdomspartiet startat sin högervridna hata facket kampanj. Åker kristdemokraterna och  centerpartiet ur riksdagen blir det inte mycket kvar av alliansen.

Vänsterpartiet backar i opinionen och börjar närma sig riksdagsspärren. Det är en fara som lurar bakom hörnet för de rödgröna. Många med mig är troligen besvikna över att den rödgröna valplattformen inte tycks bli någon återställare och att de  sköt frågan om svenskt deltagande i USAs krig i Afghanistan framför sig.

Miljöpartiet vässade tänderna under kongressen för att ta hem svensk trupp från Afghanistan.  Om miljöpartiet och vänsterpartiet kan få med sig socialdemokraterna på den linjen återstår att se.

Det viktigaste är trots allt att vi blir av med den regering som fört en politik som resulterat i ökat utanförskap och fört oss tillbaks till en tid då man som gammal, arbetslös eller sjuk ska stå med böjt huvud med mössan i handen.

En ny undersökning visar på ett starkt missnöje med de ökade klyftor som alliansens politik gett upphov till. Det inger hopp om att det blir regeringsskifte efter den 19 september.

Media   svd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Afghanistan, Liten tuva, Medkännande konservatism, Samarbete ab12 e1 svd12 dn12 gp Läs oxo lasse annarkiat Etiketter:Afghanistan, Liten tuva, Medkännande konservatism, Miljöpartiet, Politik, […]

trackback

[…] I media: ETC, SVD1, 2, 3, AB1, 2, DN1, 2, 3, Laakso, Högberg, GP, Moberg, Annarkia, Läs även andra bloggares åsikter om Val, Riksdagsval, Alliansen, Borgarpartier, Oppositionen, […]