Arbetslinjen och jobben.

Så trevligt att se Lena Mellin referera ett händelseförlopp rakt upp och ned. Det är  Fredrik Reinfeldts tal hon återger delar av . Det blev inget långvarigt trendbrott . När hon intervjuas om sin syn på Anders Borg kan hon inte hålla igen utan lyser hon av beundran.

Att moderaterna vill sätta jobben i fokus är naturligt med tanke på läget. Långtidsarbetslösheten har bitit sig fast och arbetslösheten ligger över 8 procent. Ungdomsarbetslösheten är en av de högsta i Europa  mer än dubbel så hög  i Sverige  än till exempel Norge och Tyskland. Alla vet att alliansens arbetslinje misslyckats. Försämrade villkor för arbetslösa och sjuka har inte fått fler i arbete. Istället har kön till socialkontoren och soppköken ökat samtidigt som alltfler barn lever med sina föräldrar i det som av SCB definieras som fattigdom. Att i det läget angripa socialdemokraterna för att införa bidragssystem och riva ned det som alliansen stått för blir, om inte så många drabbats så hårt av alliansen politik, närmast komiskt.

S:ta Clara gör en jätteviktig insats, men det vi ser är konsekvenserna av ett samhälle som inte längre tar hand om de sina. Ett mycket gammalt Sverige kommer tillbaka, i hjulspåren av att de sociala skyddsnäten rustas ned. Moderaterna visste att detta skulle bli resultatet. Men de bryr sig inte.

I veckan kom Rädda barnens rapport om fattigdom bland barn. Fattigdomen minskade mellan 1997 och 2007. Från 2008 ökar den igen. 13 procent av alla barn i Sverige är fattiga. Även detta är resultatet av medveten politik. När Moderaterna sänkte ersättningen till sjuka och arbetslösa hamnade deras barn i kläm. Men det hindrade dem inte.

Fredrik Reinfeldt svarade med att angripa Rädda barnen. På samma sätt har bilden av soppkön utanför S:ta Clara angripits på nätet av diverse högerfolk (AB)

Medias: Ex12, Dn12, Svd1, GP, Svt1, Sr123, AB & M Moberg, Röda Malmö,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Lasses blogg – Titta vid sidan av motivet, Betty i 4 nyanser av rosa, annarkia – Arbetslinjen och jobben, Röda Malmö, Roger Jönsson (s), Martin Moberg, Roggans blogg, Röda Berget, Högbergs tankar, […]