Annie Lööf en vindflöjel?

Är Annie Lööf någon att luta sig mot när det blåser?

Distrikten som förordat henne till partiledare för centerpartiet måste vara av den meningen. Men varför?  Inte står hon i alla fall vid sina åsikter utan byter fot ofta.  Hon sträcker kanske upp fingret för att känna efter åt vilket håll vinden blåse.r

Annie Lööf har pekat ut  Margaret Thatcher som sin förebild. Järnladyn vars vurm för avregleringar och privatiseringar in absurdum är välkänd. Men inte ser sig centerpartiets blivande partiledare som nyliberal inte.

Hon säger sig vilja värna de som ingen annan bryr sig om samtidigt som hon  beundrar Ayn Rand, 1950-talsfilosofen som ser altruism som ondska och som predikar att svaga människor varken förtjänar hjälp eller kärlek.

Var aktiv i FRA-debatten och tog klar ställning mot ända tills det var dags att rösta i riksdagen. Inte gillade hon övervakning men röstade för en lag som ger alla möjligheter till övervakning.

Hon har föreslagit plattskatt, något som gynnar höginkomsttagare och sagt att Sverige hör hemma i NATO. Hon säger sig gilla kärnkraft och har tidigare föreslagit en utbyggnad. Åsikter som ligger en bra bit ut på högerkanten, åsikter som gällde för ett år sedan och som hon nu kallar barnsjukdomar. Frågan är hur länge Annie Lööf anser barndomen varar. Ska man hårdra det hela och  ta henne på orden var hon inget annat än ett barn för bara ett år sedan. Men det är väl ändå att gå för långt?

Frågan är om Annie Lööf är en liten vindflöjel som inte är mycket att luta sig mot eller om hon som hon själv vill framskina, har mognat och ser en annan färg i politiken än mörkaste blått? Hur långt Annie Lööf bär och om hon lyckas dra fram centern, det återstår att se.

Media: Expr, DN2 BLT, SvD1234, AB, GP1, SR12

Andra om , , ,

 

1 comment for “Annie Lööf en vindflöjel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.