Amatören, en svensk politisk thriller som julklapp.

Fyra inledande kapitel och jag måste  läsa mer. En svensk  politisk thriller i nivå med den danska Borgen går bara inte att motstå.

Amatören, skriven av Rasmus Lenefors handlar om en ung oprövad politiker Robin Kvist på väg upp i den politiska hetluften. Nominerad på valbar plats inför valet till EU-parlamentet väntar rampljuset i en TV-debatt. Då precis då händer det som inte får hända. Ett ödesdigert mejl på Fejjan sätter käppar i hjulet. Utdrag ur boken

Det var från… Sandra Björck.

Det högg till i magen på honom. Han kände sig plötsligt väldigt varm.

Kan det vara… den Sandra Björck? Henne har jag ju inte pratat med på nästan… tio år. Herregud, är det så länge sen? Ja det är nog ganska exakt så länge sen.

Hjärtat dunkade snabbare när han öppnade mailet. Han läste det. Han läste det en gång till. Och sedan en tredje gång.

Ett tag kändes det som om hans hjärta slutade att slå. Vänthallen började röra sig.

Det här händer inte. Det här händer fan inte. Inte nu. Inte nu!

Precis där slutar kapitel fyra och jag måste få läsa mer, mer . Lite mer kan Du läsa HÄR och HÄR.

Vad som sedan händer vet jag inte men några frågor snurrar i bakhuvudet. Får en politiker, en blivande sådan inte ha ett eget liv. Hur skarp och inträngande får granskningen vara av  en offentlig person. Vem sätter egentligen agendan?

Ett julklappstips efter fyra kapitel? Javisst. Det blir en passande klapp för mig en närstående person  som ska fira jul hemma efter några månaders arbete för FAO i Rom.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , & M Moberg som också gillar boken.

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ”Amatören” har inte börjat skickas ut än och recensionsexemplaren har följaktligen inte nått tidningarna – men ytterligare en storbloggare, Annarkia, har läst bokens fyra första kapitel. Så här skriver hon om boken på sin blogg: […]