Almedalen en plats för löften och nya passioner?

Almedalen har fått många epitet. Ett skattesubventionerat vuxenkollo eller en plats för nätverkande och en chans för politiska partier att nå ut mitt sitt budskap.


Av mediabilden att döma är Almedalen ett enda stort lyckohjul där partierna inför semesterlediga lovar guld och gröna skogar.

Sverigedemokraterna var först ut och lovade stödja ett femte jobbskatteavdrag. Det skapar problem för moderater som helst vill vänta med sitt skattegodis till strax innan valet 2014 men då kanske SD drar tillbaks sitt stöd.

Miljöpartiet det gröna partiet tycks ha tonat ner fokus på miljöfrågorna och lyfter istället frågor som rotavdrag för reparationer av bl a cykel- och lattemaskiner . Synd att Maud Olofsson inte är kvar hon hade säkert stött de förslagen. De ligger ju i linje med hennes förslag om rutavdrag för att valla grannens hund.

Moderaterna vill sänka trösklar för att underlätta för arbetslösa att komma in på arbetsmarknaden . Vad det innebär   framgår inte men kan väl tänkas vara det gamla vanliga. Lägre löner och vem vet ännu lägre arbetslöshetsersättning  än idag. Göra fattiga ännu fattigare så de går med på vad som helst för en kopp soppa. Det har ju i alla fall hitintills varit moderaternas melodi.

Förra året var annars Almedalen en plats där alla flirtade med alla. Hittills är det Jimmy Åkesson som hoppats på en utsträckt hand från Reinfeldt medan Reinfeldt och moderaterna helst byter ringar med miljöpartiet. Åsa Romson hon sträcker ut händer både till moderater och  socialdemokrater  och tar det säkra före det osäkra när väljarna sviker. Allianspartierna de verkar ha fått problem med grannsämjan. Med ett eller två av partierna utanför riksdagen vid nästa val lär separationen vara ett faktum. Inte så konstigt då att Reinfeldt kastar lystna blickar efter Åsa Romson och hennes parti. Medan Reinfeldt helst vill gå hand i hand med Åsa Romson höjer  LO rösten och kräver samarbete mellan regering och opposition. Miljöpartiet är ju trots allt en liten minoritet av oppositionen. Och ett  parti som Jimmy Åkessons, sverigedemokraterna med rötter i nynazismen vill inget parti sitta till bords med så Jimmy Åkesson få rnog stå med handen tom.

Ett jippo? Ja kanske det. Vad som återstår av alla löften och flirtar när strålkastarna släckts det får morgondagen utvisa. Vem vet till sist blir det kanske M och S som slår ihop sina påsar och bildar regering. Men det kan väl ändå inte var möjligt?

Media: ab12, dn12, svd123, sr1 & Jinge & M Moberg & Röda Malmö & Svensson, gp


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Morgan
Morgan
12 years ago

S och M tillsammans i en regering? Idag en högoddsare men om LO och Svenskt Näringsliv fick bestämma så kan det bli en realitet 2014

trackback

[…] Bloggar: annarkia, annarkia2, DHE1, DHE2, DHE3, Makthavare, SR1,  Dela det här:DelaTwitterSkriv utStumbleUponGillaGillaBe the first to like this. Det här inlägget postades i demokrati. Bokmärk permalänken. ← Spelmissbruk – Den jobblösa tillväxten och Kapitalackumulationen bailas ut en gång till […]

kalebass
12 years ago

Nå ut med sitt budskap? Vilket budskap? Det som gäller är det vi har sett nu, sedan flera år tillbaka. En nedmontering av ”välfärdssamhället”, helt i linje med det ”stora” landet i väst. Moderaterna har fått det dit dom vill, liksom uppenbarligen folket, och sossarna har inget att sätta emot. Det är bara att invänta sammanbrottet, eller att det börjar blåsa andra vindar, tex från Frankrike… (Att skåla i rosevin i Almedalen är ett hån mot folket.) S+M är inte alls omöjligt, om än ett särboförhållande !