Alliansen i hälarna på de rödgröna?

Ny opinionsundersökning från Sifo ger de rödgröna majoritet 49,0% mot alliansens 45,65.

I Sifos väljarundersökning  minskar avståndet  mellan blocken. Moderaterna ökar med 3,8%. . Moderaterna ökar med 3,8%. Detta efter superveckans partidebatter.  Fredrik Reinfeldt använde fel sifferunderlag för att framställa alliansens politik som överlägsen.  Anders Borg fick göra en pudel och ursäkta sig. Sverige är inte längre bäst i klassen som Reinfeldt påstått. OECDs siffror visade på en annan verklighet. Utförsäkringarna har slagit igenom och klyftorna ökar. Är det det samhället folk vill ha? Det kan knappast vara superveckans debatter som skapat fördel för alliansen.

Jokrar är KD och SD. Bägge partierna minskar och hamnar utanför riksdagen om det var val idag. KDs och SDs piruetter på slak lina kommer att vara avgörande för valresultatet. Märkligt är att C efter alla fadäser ökar i opinionen igen. Vad  det förändrade opinionsläget enligt sifo-mätningen beror på är svårt att se. Kanske kan det vara regeringens senkomna godkännande av Spykers köp av SAAB. Ett är säker och det är att det blir ett spännade val. Ett val som i mångt och mycket påverkar vilket samhälle vi ska leva i .

Socialdemokraterna 34,6 (–2,3)
Vänsterpartiet 5,1 (–0,4)
Miljöpartiet 9,3 (–0,1)
Moderaterna 29,6 (+3,8)
Centern 5,6 (+0,6)
Folkpartiet 6,5 (–0,2)
Kristdemokraterna 3,9 (–0,1)
Sverigedemokraterna 3,4 (–1,6)
Övriga 2,0 (+0,2)

S, V och MP får tillsammans 49,0 procent
M, C, FP och KD får tillsammans 45,6 procent.

Bloggat Jinge, Peter Andersson, Krassman

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Johan Palmquist Sandstedt
Johan Palmquist Sandstedt
14 years ago

Samtliga allianspartier kan väl uppgå i ett enda stort moderat parti, de för ju ändå samma politik allihop nu när centern och fp har sålt sina själar

Alexander Bringsoniou
14 years ago

Det är bara siffrorna för Moderaterna och Sverigedemokraterna som är statistiskt säkerställda så det går inte att säga någonting om de andra partierna utifrån den här mätningen.

Alexander Bringsoniou
14 years ago
Reply to  annarkia

Den är minst sagt mycket osäker i den här mätningen.

trackback

[…] Högberg och Badlands Hyena och Lars och Ulf och PLC och Ankersjö och Daniel och annarkia och Magnus och Johan och Tokmoderaten och Erik och Göran och […]