Adventstämning, julbelysning och wifi.

Mörkret faller och i fönster efter fönster tänds det som hör advent och julen till. Julstjärnor, stakar och ljusslingor slår igenom det svarta, mörkret.

Läste att dylikt ljus kan slå mot wifi och internetuppkopplingar. En rubrik som troligen drog till sig många klick men se där ingen fara för vem har så mycket av belysning att det motsvarar en liten sol? Nog för att vi slösar på elen så här års. Hur ska man annars överleva den mörka årstiden?  Inte har jag märkt att det skulle påverka trådlöst även om jag hemmavid oftast kör fiber.

klimatmanifestation_gbg 004

Vid bättre väderlek tänkte jag ta mig tid att föreviga årets julbelysning i centrala Göteborg. Som brukligt flödar stråket nere i city av ljus under veckorna fram till jul.

klimatmanifestation_gbg 030
Inför advent tändes granen på Gustav Adolfs torg.   Tyska bron lyses upp av blå ljusslingor.

image

Trösterikt att veta att snart vänder det . Strax före jul infaller vintersolståndet och ljuset hittar så sakteliga tillbaks till vår breddgrad. Tänk om vi kunde få en kall och vit vinter i år.

Foto: Annarkia
Andra om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
8 years ago

Fina bilder! Men inga stormbilder… :-I

Jinge
8 years ago

Det finns inget dåligt väder.. Häruppe blåser det lite, men bara enstaka vindbyar oroar. Själv ska jag ge mig ut på spaning i morgon om det fläktar här. Jag vill oxo fota en byggnadsställning som rasar om folk slipper få den i huvudet..