6 augusti en historisk dag.


Den 6 augusti lär ånyo gå till historien. Den här gången som den dag då USA förlorade sin position som världsledande ekonomi.

6 augusti på den 66 årsdagen efter att Hiroshima fick smaka på USA:s vrede sänker Standard and Poor´s USA:s kreditvärdighet från AAA till AA+.

Den 6 augusti 1945 spred det nukleära svampmolnet död och förintelse över Hiroshima. Är det ödets ironi att USA:s kreditvärde sänks just den 6 augusti. En historisk dag i dubbel bemärkelse. Den 6 augusti 66 år efter atombomben exploderade över Hiroshima förlorar USA sin position som världsledande ekonomi.

Samtidigt tonar molnen upp sig i Europa och risken är stor att det vi nu ser rulla upp är en än värre kris än den senaste finanskrisen. Konjunkturen dippar innan den hämtat sig fullt ut efter 2008 års finanskollaps. Då fanns möjligheten att stötta banker och finansinstitut.  Hur ser situationen ut idag?

Media: SvD12345, DN12345, AB123, SR123, Svt
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Gunnar
Gunnar
12 years ago

Det är på tiden att USA tar hem sina trupper från Afghanistan och Irak nu. Uppdraget har dels inga förutsättningar att lyckas, och dels kostar den militära närvaron enorma pengar till ingen nytta. Visst är det en händelse, som ser ut som en tanke, att just den 6 augusti, Hiroshimadagen, blev dagen då USA:s kreditbetyg sänktes från AAA till AA+.