Annie Lööf i nytt blåsväder.


Om du är kallad till ett för dig och din verksamhet viktigt möte förbereder inte Du dig då? Noga dessutom och tillsammans med dina medarbetare eller kollegor.

Jag skulle göra det. För Annie Lööf, centerpartiets ordförande tillika näringsminister i Alliansegeringen gäller andra regler.

Aftonbladet begärde ut en sammanställning av kostnader för intern representation på departementen. Istället för att lämna ut den – lämnade Annie Lööfs medarbetare den till Sveriges radio.
– Handlingen lämnades aldrig ut till Ekot, sa Annie Lööf i Konstitutionsutskottet och gav därmed felaktiga uppgifter i utfrågningen.(AB)

Lööf-Medusa-211x300När Anne Lööf förstår att hennes utsaga inför KU inte håller ändrar hon sig

Så här kommenterar i dag Annie Lööf sitt felaktiga uttalande i KU.
– Då måste jag korrigera mig så klart. Jag har gått på det underlag som mina medarbetare tagit fram, säger Annie Lööf.
Men handlingen lämnades till Ekot av en av dina nära medarbetare. Borde du inte känt till det när du var i KU?
– Jag har ingen avsikt att undanhålla något från konstitutionsutskottet. Har jag farit med osanning där så ber jag så klart så hemskt mycket om ursäkt. (SR)

Annie Lööf är givevis ansvarig för såväl för vad som görs på hennes departement och för vad hon säger inför KU. Nog borde hon ha förberett mötet med KU mer noga om man nu ska tro på hennes ord att hon inget visste. KU:s uppgift är att granska ministrarna. Vare sig Annie Lööf saknat kunskap om vad som händer på hennes eget departement eller helt enkelt ljuger är det lika illa. Riktigt illa!

Varför Annie Lööf kallades till KU-förhör är en för näringsministern pinsam historia . Hon plockade pengar ur fel påse för att finansiera en fest för medarbetarna på näringsdepartementet. Sprit och vinnotan betalades med skattebetalarnas pengar. När Atonbladet begärde ut handlingar fick de vänta ochde lämnades istället till Sveriges Radio. Enligt offentlighetsprincipen[1] ska handlingar skyndsamt lämnas ut när någon så begär. Fördröjningen gav Annie Lööf och näringsdepartementet andrum att fixa sin vinkel på vad som hänt. Det finns ett ord för dylik hantering…

Tål centerpartiet mer av den här varan?

——————————-

[1]

Ett uttryck för offentlighetsprincipen är principen om handlingsoffentlighet. För att garantera insyn i riksdagens, regeringens och myndigheternas arbete har principen om handlingars offentlighet skrivits in i en av grundlagarna, tryckfrihetsförordningen.

Handlingsoffentligheten ger var och en rätt att begära att få del av allmänna handlingar och vanligtvis utan att behöva tala om varför eller vem man är.

”Till främjande av ett fritt meningsutbyte och en allsidig upplysning skall varje svensk medborgare ha rätt att taga del av allmänna handlingar” (regeringskansliet)

——————————

Illustration: erik-rune

Bloggat:Jinges bilderblogg.se, Martin Moberg,

Media: AB1234, DN1 23 ,SR12, SvD123,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: Annie Lööf, Tillväxtverket, Näringsdepartementet, Alliansen, Stureplanscentern, Allmän handling, Politik, Val 2014 ab1234 dn1234 sr12 svd123 Annarkia […]

Martin
Martin
11 years ago

Fake it til you make it. Nu har hon ”made it”, men hon kan ju inget annat än ”fake it”. Det blir så med karriärister av den typen.