En granskning som haltar

Upp och ned är tingens ordning.

Vi har en regering och statsminister vars låtande och görande undgår den tredje statsmaktens granskning medan oppositionsledaren Håkan Juholt knappt kan andas en stavelse utan att media kastar sig över honom.
Vi har vant oss vid att moderat politik sveps in i dimridåer och slipas i Schlingmanns ”propagandaministerium” påhejad av en och annan PR-kammare.
Fredrik Virtanen I AB:

Pr-mannen Per Schlingmanns skapelse de nya Moderaterna, ”arbetarpartiet”, är det mest välkända exemplet: Nya, mjuka ord på samma gamla politik. Och har makten inte ett smart ord så säger den inget.
[…]
Göran Persson – god bless his soul – ansåg att ett regeringsparti har ett mycket stort ansvar att förklara sin politik. Varje journalist vet att Persson var mycket mer tillgänglig (förutom för trivselintervjuer) än Fredrik Reinfeldt, som hellre samtalar via finslipade kommunikéer På så vis slipper Reinfeldt försvara att han, ideologiskt, anser att ökade klassklyftor är bra för Sverige. Annars skulle han inte sänka skatter och gynna högavlönade och missgynna till exempel pensionärer, arbetslösa och sjuka.
Det är genuint tråkigt att Reinfeldt inte vill förklara, vara en ledare, vara en intellektuell. Men han är taktiskt smart.


Borg höjde fingret mot riskkapitalbolagens metoder att föra vinst ur Sverige och undslippa beskattning. Nu visar det sig att de ska kompenseras med sänkt bolagsskatt.
Fastighetsskatten sänktes och finansieras av de som begär uppskov på beskattning av gjord vinst då de sålt och sedan köpt ny bostad. Uppskovet straffbeläggs med 0,5% varje år något som gör att det blir dyrare att välja en mindre och billigare bostad. Såvida Du inte är rik nog att kunna skaffa dig ett kapitalunderskott som kan användas för att kvitta bort vinsten vid försäljning.
Jobbskatteavdraget skulle skapa jobb. Idag vet vi att så inte var fallet. Det gynnade högavlönade mest och finansierades med sämre villkor för sjuka och arbetslösa. Inte är det för att värna någon välfärd som Reinfeldt nu aviserat att det femte jobbskatteavdraget inte blir av. Det finns helt enkelt ingen riksdagsmajoritet för detta.
Utförsäljningen och privatiseringen av välfärden skulle skapa valfrihet. Det blev en frihet för marknaden som inte gynnat människors frihet.
Nu ska vi med i Europakten för att få inflytande påstår Reinfeldt när en samordnad ekonomisk politik ger Reinfeldt fritt spelrum att fortsätta nedmonteringen av  den gemensamma välfärden och fortsatt utförsäljning av Sverige. Vad gör media? Granskar makten?


Media: dn1, svd1,2,ab1,2, ex1,2,3 4, ,gp1, di1,2,3,sydsv1,2
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Verklighetsbloggen
12 years ago

Moderaternas slogan: Jobba eller dra åt helvete

Den slogan sammanfattar det mesta om Moderaterna och Alliansen. Det är skrämmande att dom lyckas dribbla och fiffla framför näsan på så många människor i vårt land, hur kan folk vara så lättlurade?????????????????????? Måtte Alliansen åka ut med röva före nästa val, händer inte det så går det helt åt skogen för Sverige, nåja inte hela Sverigen, dom rika klarar ju sej då dom är Alliansen kelgrisar…..usch jag mår faktiskt illa och blir så förbannad så jag slutar skriva nu.

annarkia
annarkia
12 years ago

Det jäkliga är att Reinfeldt och co kräver att svårt sjuka ska arbeta. Arbetslösa har sig själva att skylla. Följderna av finanskris och strukturförändringar lastas över på de som förlorat jobben.

Verklighetsbloggen
12 years ago
Reply to  annarkia

Ja, dom som är sjuka SKA jobba, gör dom inte det så gör han sitt yttersta för att dom ska kollapsa, helst ta sitt liv så är den utgiften borta. Arbetslösa ska gå samma väg, samma med dom gamla med låga fattigpensioner som knappt räcker till hyran trots att dom jobbat och slitit i hela sitt liv o byggt upp vårt land så lever dom på eller under fattiggränsen, det som Reinfeldt % CO ser till att montera ner Sverige och stoppa i egen ficka. Den största frågan är, hur kan det ha fått gå så här långt???????

T Lindholm
T Lindholm
12 years ago
Reply to  annarkia

”Är man mitt i livet och aldrig drabbats av sjukdom eller varit i närheten av arbetslöshet tror man att man är oövervinnelig…”

Just så ligger det till, och är den största orsaken att Borgarna sitter vid makten nu, plus att den här gruppen har fått mycket ”medvind” Av ”mera pengar i plånboken” i form av Jobbskatteavdrag,och sedan det nästan totala Media stödet till Reinfelt co:s fördel.
Detta har gjort att det har växt fast permanenta skygglappar hos dessa människor, och skygglapparna ramlar inte av förrän det börjar bli ”varmt” under fötterna på dom själva!

Joanna
Joanna
12 years ago
trackback

[…] EU närmar sig diktatur, Skäggmesens Atlas – Avskaffas demokratin av marknadskrafterna?, Annarkia, DHE, Badlands hyena – Utan lederhosen i Svedala, Alltid rött alltid rätt – […]