Bloggstrul.


Bloggen visade allvarligt säkerhetsproblem men inte vilket. Började med,tror jag, efter att PHP uppdaterades til 8.0 (automatiskt). Backade till PHP 7.4 och avaktiverade tillägg. Hjälpte inte … nu kommer jag inte vidare:“Du befinner dig i räddningsläge. Det innebär att det eventuellt finns ett allvarligt fel i något tema eller något tillägg. Du avslutar räddningsläget genom att logga ut eller klicka på knappen avsluta.”

Okej då testar jag att byta tema. Sagt och gjort men bytte tillbaks. Tog bort tillägg och aktiverade övriga..
Adminpanelen visar nu att min bloggs hälsa är bra men att vad gäller SSL krävs ngr inställningar i ex .htacessfilen.
Vill inte meka med den filen nu. Orkar inte heller ( läs vågar inte) uppdatera PHP just nu. Skulle det inte fungera blir det ingen sömn i natt.

Uppdaterat:

Uppdaterade PHP till 8.1 och så var jag tillbaks på ruta 1. Aktiverade felmeddelande från PHP och förstår att säkerhetsproblemet syns här. Kan tyvärr inte tolka det korrekt . Ser att ett tillägg spökar och tog bort detta.

Uppdaterat

Tagit bort tillägg som inte testats mot senaste versionen av WP. Bytte tema och äntligen gillade PHP min blogg. Upptäckte att Magazine Premium inte uppdaterats på länge. Det var troligen här skon klämde. Går inte att uppdatera manuellt från wp-admin. Återstår att kontakta C Bavota. Tills dess backar jag PHP till 7.4 och använder Magazine Premium.

Bloggstrul så in i norden! Men,men det är på felen man lär sig sägs det.

Uppdaterat 20211210

C  B svarar inte på mail. Det är dessutom omöjligt att få nytt lösenord då begäran om detsamma inte kan skickas. Överväger att byta till ett tema som är kompatibelt med senaste versionen av PHP. Nuvarande tema är betalt och aldrig att jag gör en ny betalning för att få senaste versionen. Glöm det!

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Läs hela blogginlägget här: Bloggstrul […]