Varför klaga på vädret?

Grådaskigt, regn, regn och åter regn. Blåst har det gjort sedan i natt.


Idag blir det inga julklappar köpta. När regnet piskas ned av vinden är risken stor att man blir genomsur hur väl man än klär sig. Nere vid Vättern har vågorna sköljt över gångstigen och ingen vettig människa har försökt att ta sig fram där nere.  Jag nöjde mig med att ta en bild säkrad uppe på min balkong.

SMHI har lagt en klass-1 varning där regnet kan övergå i snö. Snöblask som blir snömodd som försvårar trafiken och risken för olyckor ökar.

Men varför klaga på vädret? Vad är lite regn, blåst och snömodd jämfört med en tropisk storm.

 De flesta låg och sov när den tropiska stormen Washi svepte in över södra Filippinerna. De dramatiska översvämningarna som följde svepte med sig hela kvarter och tog minst 250 liv.

Nära 400 rapporterades som saknade på ön Mindanao, vars städer Cagayan de Oro, Dipolog och Iligan drabbades värst av det framrusande vattnet från bland annat översvämmade floder.

-Alla de små husen bakom vårt förstördes och många av mina grannar är borta, sade Iligan-invånaren Marlyn Manos som tillsammans med sina barn förskräckt bevittnade förödelsen från sitt hustak. (SVT)

Frågan är om inte stormen på Filippinerna och vädret här hemma är sprungna ur samma källa? Klimatförändringen!  Så varför klaga på vädret!?

Foto: annarkia


Media: ab , dn1, svd1, ex1,svt sr

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments