Våren knackar på dörren.

För andra dagen i följd vaknar jag till strålande sol och fågelkvitter utanför sovrumsfönstret.  Känner att våren är här.


Men inte ännu i Jönköping . Plusgrader på dagen och minus på natten gör ingen vår enligt SMHI.

För att våren ska ha kommit krävs enligt SMHI:s definition att dygnsmedeltemperaturen ska ha legat stadigt över noll grader i en vecka, sju dygn (DN)

Vättern håller fortfarande stan i sitt grepp och sänker temperaturen några grader. Men ändå SMHIs definition till trots känns det vår i luften och inte ens isen kan motstå solen.  Vyn över sjön inger hopp.

Nere vid sjön fann jag ett litet vårtecken trots de kalla nätterna. Men det var också det enda. Snön ligger kvar vid stranden och isen är tjock om än mer porös än tidigare och en och annan vattenfylld råk visar att snart så.

 

På västkusten är våren redan i full gång.

Våren kom den sjunde mars eftersom Nordkoster, Väderöarna, Måseskär, Rörstrand, Göteborg, Vinga, Nidingen, Hällum, Sotenäs, Hud och Uddevalla i dag haft vårvärme sju dagar i sträck. (GT/Expressen)

På helgen lovas upp emot 10 grader varmt. Då  är det bara att packa bilen och styra västerut   för  att möta våren på riktigt under en  långhelg på kusten.  Med tanke på att vi bor mitt i stan nära en vältrafikerad förbifart är det säkrast att lämna stan.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
13 years ago

Tro det eller ej men det är två skridskoåkare ute på Vätterisen nu.

annarkia
annarkia
13 years ago
Reply to  Joanna

Vansinnigt. Igår såg jag flera nya råkar en bit ut under promenaden längs stranden.