Vågor, platt fall och en flashback, bilder.

Sista dagen på Teneriffa blev en lång väntan på transfer till flygplatsen och en incident på flygplatsen som kunnat sluta illa.

Det blåste rejält och vi kunde inte motstå att ta med kameran ner till strandkanten en sista gång.

waves0

gomera_wave

I bakgrunden ses La Gomera, en ö med saglik natur lugnt och betydligt färre turister. Gomera blir  kanske vårt nästa resmål.

Väl på flygplatsen var det som vanligt vid större turistorter, trångt och stressig. Någon puttade till min resväska som välte och jag med den. Där låg jag raklång med en enda tanke i huvudet.

Se upp för ficktjuvar!

Det var vad vi varnades för innan avfärd från hotellet. En vänlig okänd man förhörde sig om hur det gick och sträckte ut en hjälpande hand och i mitt huvud fanns bara:

Se upp för ficktjuvar.

Fler stannade upp och upp kom jag efter många om och men. Inget brutet eller stukat och bagaget okej. Pust!

Incidenten gav mig en flashback till vad som hände i Rom. Även där varnades jag för ficktjuvar men lyssnade dåligt till den varningen. På bussen ut till en släkting, trångt och varmt,  reste sig en flicka och erbjöd plats. Frågade var jag kom ifrån och sträckte sig mot mig för att höra bättre. Det var förmodligen i det ögonblicket kvinnan bredvid lyckades plocka upp min plånbok med bankkort och kontanter ur handväskan. Jag minns att jag drog väskan tll mig i famnen men reagerade inte på signalen som fick mig att göra så.

Nåväl vi kom iväg utan fler incidenter, hade en lugn flight  och är nu på hemmaplan igen.

45/100 #blogg100

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Lanclin
8 years ago

Jösses så luriga di däringa ficktjuvarna är! Jag har dock aldrig blivit utsatt vad jag vet. Om jag blivit bestulen på något lär det ju varit skräp isåfall eftersom jag hittills inte saknat det 🙂 Härliga bilder på vågorna och stranden förresten!
/Linnea i Bayern