Ovädret är över oss.

Klimat och väder är inte samma sak. Det är lätt och också förståeligt om många blandar ihop begreppen en vinter som denna. Tyvärr utesluter inte kallaste vintern i mannaminne att det samtidigt pågår en uppvärmning.

Några dagars töväder med snöras från tak , dropp på fönsterbläcket och spirande vårkänslor släcktes brutalt i morse. Den storm som i går drabbade stora delar av Västeuropa nådde Jönköping. Inställda bussturer och uppmaning från polisen att stanna inne.

Det blåser hård nordanvind och snön blåser bokstavligen horisontellt och får de som vågat sig ut att krypa ihop i skydd mot vind och snö. Våt snö klibbar fast på fönsterrutorna. Hala vägbanor nu när det fryser på gör det besvärligt för bilister, bussar och långtradare.

Jag är orolig för hur sommarhuset klarar belastningen på taket. Den våta snö som kommer nu är tung och fryser det på vilket prognosen säger kan det bli problem.  Huset får klara sig trafikläget är för farlig.t

Det är lätt att i det läget börja fundera på klimathotet  och uppvärmningen . Är det verkligen sant? Tyvärr utesluter inte kallaste vintern i mannaminne att det samtidigt pågår en uppvärmning. Klimat och väder är som sagt inte samma sak.

Media: AB 1 SvD Dn 1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , Intressant?

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Riksdagen, Andreas Carlgren, Centerpartiet, Naturvård, Vildsvin dn svd ab1 reflektioner k&å annarkia t Etiketter:Andreas Carlgren, Centerpartiet, Jägarlobbyn, Jägarnas Riksförbund, Lodjursjakt, […]