Kyla och rimfrost, bilder.


 Snökaos nga håll lagom till advent men inte här. Snöfritt , barmark och utan broddar i Göteborg.

Hisingsparken första advent sen eftermiddag

Blå himmel , sol och  kallt  men fritt från snö denna första advent. Bitande kallt var det under eftermiddagens promenad. Så här i skymning är naturen som allra vackrast. Trolsk och lite lömsk kittlar den frostbitna skogen fantasin.

I går såg jag två snöflingor och i förrgår tre. Om SMHI:s prognos stämmer kommer luften att svämmas över av vita flingor nu på tisdag.  Då står jag redo med skidorna för att testa spåren i Hisingsparken om snötäcket blir tillräckligt tjockt. Det gäller att passa på för redan på torsdag blir det blidväder och risken är stor att snön snabbt rinner bort.

Just idag saknar jag Jönköping. Ja inte stan i första hand utan vädret vid Vätterns sydspets. Där ligger snön. Det var det jag fastnade för när vi var r nyinflyttade . De vita vintrarna i Jönköping med omnejd. En kontrast till Göteborgs oftast kalla men snöfria vintergator på den tiden.

Få se hur det blir i år nu när vi återvänt till Sveriges framsida. Hoppas gör jag i alla fall på en snörik vinter.  Snön gör dagen ljusare och döljer det grådaskiga när naturen gått in i sin vintervila.
Foto: Heksann

Utsikt över Hisingsparken

Foto: AnnarkiaLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments