Köldskador och juldekorationer i julstaden Göteborg


”Elever skickades hem från köldchockade skolor” , en rubrik i Göteborgs Posten som fångade mitt intresse i i kväll.

Så är det nog var min första tanke då jag läste om eleverna som skickats hem från tre skolor på Hisingen. Det var för kallt på grund av läckor i värmesystemet . Helgens kyla kan ha frusit sönder rör och ställt till det.

I söndags morse försvann vattnet i vårt hus på grund av vattenläcka längre ned i området och idag har inomhustemperaturen sjunkit 1-2 grader . Alldeles för lågt. Igen! Hoppas nu på att orsaken är densamma som för skolan som tvingats stänga.

Det var rejält kallt i helgen i Göteborg. Fem minusgrader  kändes därför behagligt.  Packade kameraväskan för att ge mig ner på stan och fota julstadens dekorationer .

Fastnade på shoppinggatan När det var dags att gå upp mot Götaplatsen   var så där kallt som det bara kan vara i den här stan när snålblåsten sätter fart.

Några bilder utefter Avenyn eller på Götaplatsen blev det bara inte tal om. Tur i oturen då att min buss stannar vid Drottningtorget.

Ska inte klaga på kylan. Snökanonen slipper vi i alla fall här i Göteborg.  SMHI har utf’ärdat klass 1 och 2 varningar i sex län.

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments