I väntan på tomten.

Dagdrömmer om  en julklapp till alla barn, mindre frosseri och mer av Karl-Bertil Jonsson  i väntan på tomten.

Det var svårt att ta SMHI:s och trafikverkets varningar om snöstorm och trafiksvårigheter när luften kändes frisk och inte en snöflinga var i sikte.  Runt 14:00 lyste snön fortfarande med sin frånvaro i Göteborg. Kallt och blåsigt men ingen snö och barmark så långt ögat nådde. Hisingsparken låg nästan öde så här dagen före julafton.

Plötsligt försvann sikten och snön föll horisontellt. Kornsnö hopplös att skydda sig mot. Så skönt att inte behöva tänka på väglag och trafik i år. Vi är ju redan framme. Uppackade och inbodda sedan två månader tillbaks.

snöstormen julen 2012 010

 

Ta det lugnt i jultrafiken. I kväll är det tufft på vägarna med yrsnön som skapar drivor mitt i körbanan. Plogbilarna hinner inte   med .

I år hann vi med allt julstök i tid. Allt är tillagat och inhandlat och står där och väntar på morgondagen. Minska ned, banta julbordet är mottot varje år. Så lätt att glömma när man står där i affären. Lite kalvsylta ska vi kanske ha ändå och titta västerbottenspaj och …

Inte är livet direkt rättvist. Här sitter vi inne i värmen med välfyllt skafferi, frys och kyl medan många alltför många och allt fler nödgats be om hjälp för att kunna ge sina barn en julklapp och sätta mat på bordet.

Tänk om vi ändå fick se en värld där alla barn får träffa tomten och alla kunde unna sig en tallrik fylld med julmat. Ett jämlikare samhälle, en jämlikare värld.  Tänk vad vi alla skulle må bättre i den världen.

Med en förhoppning  om att alla barn oavsett om de varit snälla eller ej kunde få en liten julklapp på julafton önskar jag er alla en riktigt God Jul!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
11 years ago

Hoppas ni får en riktigt skön jul !

Anton
Anton
11 years ago

God Fortsättning!

Cissi
Cissi
11 years ago

God Jul och Gott slut på året!