Extremväder något vi får vänja oss vid?

Extrema väderhändelser har ökat både i syd och nord.

När  klimatpolitiken ser ut som den gör lär SMHI:s varningar bli allt frekventare. Idag blåser det rejält i Göteborg och den snö som yr runt i kulingstyrkan och letar sig in och kyler trots halsduk, mössa, anorak och allt som behövs för att värma kroppen en dag som denna . Ge sig ut att köra bil i det här vädret är inte tillrådligt. Drivsnö försämrar sikten och skapar risk för halka.

Julstaden får vänta, allt det fina julglittret nere på stan finns  ju kvar.

Om vädret här, en blåsig  vinterdag är besvärligt hur är det då inte längre ner? Skåningarna har kanske vant sig vid drivbildande sö som hindrar all trafik? Men vad ska man ut på vägarna att göra en söndag när man kan sitta tryggt inne i värmen? Västtrafik är definitivt inte att lita på i väder som detta. En resa som ska ta en halv timma kan mycket väl sträckas ut både en och två timmar om det vill sig illa.

Skåningarna kom trots allt lindrigt undan.  Betydligt värre blev det österut.

Media: AB 12 , GP123,

Tidigare inlägg om vattenläcka, vattenbrist och klimatförändringen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Väder, Klimat, Planering, Stockholm, Miljö, Politik, Stadshuset ab1234 sr123 gp12 dn1234 svd1234 Annarkia Tags: 2, 5 meter, 6° Celsius, FOI, Gamla stan, IPCC, Klimat, Klimatförändringen, Miljö, […]

Jinge
12 years ago

Vattenbrist, nej det tror jag inte, men vi kan nog räkna med att vi kan tvingas byta källa. Skulle Mälaren inte gå att använda så blir två miljoner människor utan vatten..

Jag vet inte om det går att dricka vattnet i Göta älv?

Annarkia
12 years ago
Reply to  Jinge

Idag är Göteborg nästan helt beroende av vattnet från Göta Älv. Älven används som råvattentäkt för flera kommuner nedströms Vänern.