En vanlig syn dessa dagar.

Idrottsanläggningar har stängts på grund av för klent byggda tak och rasrisk.   A6  köpcentret i Jönköping stängdes  av samma anledning. Äntligen har de fått tummen ur mitt emot.  Nu skottas  det för fullt där det  låg en jättelik snödriva.  Under står människor för att skydda sig från snålblåsten i väntan på bussen. Det  hade kunnat gå riktigt illa om taket gett vika . Räddningstjänsten har bråda dagar med  bilolyckor och tak som rasat och riskerar att rasa  in.

Juneportens entré stängdes nyss och frågan är var man vågar gå . Massor av snö kan komma farande när som helst. Hur blir det då inte  vid snösmältningen?

Kaoset i tågtrafiken märks inte på centralstationen i Jönköping. Längre fram mot Göteborg är det stopp enligt SJ.  Stanna hemma från jobbet kan bli kostsamt. Även statsminister Reinfeldt klagar och inser inte att eftersatt underhåll av SJ  är en av bovarna i dramat. Privatiseringen av järnvägen, inhyrningsfirmor och lägsta anbudsförfarandet ligger bakom.

Idag är det iskallt ute och så har det precis börjat snöa igen. Prognosen varnar dessutom  för  fortsatt snöande i morgon och  på vissa ställen  underkylt regn.

Bloggat: heksann, Ailas, Jinge

Media. dn gp

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Olbap
Olbap
14 years ago

Arbetsgivarna borde kräva SJ/SL på pengar. Detta borde vara något som skulle formaliseras: att arbetsmarknadens parter kan söka ersättning av allmänna institutioner då dessa ej fungerar som de ska. På mitt jobb så får de som kommer sent flexa med de problem det medför eller ta semester – för att jävla SJ/SL inte fungerar??? Tänk om jag skulle säga en dag till chefen: jag orkar inte jobba idag, det är så soligt och fint ute, vädersituationen gör att jag inte kan arbeta. Det är vad SJ/SL gör nu! Om SL/SJ skulle vara gratis så skulle jag hålla klaffen. Men nu är det så att SL/SJ finansieras BÅDE av skatter OCH av biljetter/reskort. Med andra ord: jag betalar dubbelt, och nu så blir jag fuckad av dem dubbelt. Ursäkten? Vädret???