En vanlig syn dessa dagar.

Idrottsanläggningar har stängts på grund av för klent byggda tak och rasrisk.   A6  köpcentret i Jönköping stängdes  av samma anledning. Äntligen har de fått tummen ur mitt emot.  Nu skottas  det för fullt där det  låg en jättelik snödriva.  Under står människor för att skydda sig från snålblåsten i väntan på bussen. Det  hade kunnat gå riktigt illa om taket gett vika . Räddningstjänsten har bråda dagar med  bilolyckor och tak som rasat och riskerar att rasa  in.

 

 

Juneportens entré stängdes nyss och frågan är var man vågar gå . Massor av snö kan komma farande när som helst. Hur blir det då inte  vid snösmältningen?

Kaoset i tågtrafiken märks inte på centralstationen i Jönköping. Längre fram mot Göteborg är det stopp enligt SJ.  Stanna hemma från jobbet kan bli kostsamt. Även statsminister Reinfeldt klagar och inser inte att eftersatt underhåll av SJ  är en av bovarna i dramat. Privatiseringen av järnvägen, inhyrningsfirmor och lägsta anbudsförfarandet ligger bakom.

Idag är det iskallt ute och så har det precis börjat snöa igen. Prognosen varnar dessutom  för  fortsatt snöande i morgon och  på vissa ställen  underkylt regn.

Bloggat: heksann, Ailas, Jinge

Media. dn gp

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 comment for “En vanlig syn dessa dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.