Hur blir det med köerna nästa vecka?


I dag är det premiär för trängselskatt, förlåt trängselavgift i Göteborg.

Det är för tidigt och säga något om avgiften genom de trettiosex betalstationer  har gett det resultat som förväntats.Många är långlediga denna vecka och behöver inte ta sig till jobbet. 

36 betalstationer varav 13 på Hisingen och många    vid Backa. Undra på att Backaborna  kan hålla sig för skratt. Vi som bor på Hisingen behöver  inte bekymra oss om avgifter om vi vill ta oss till Backaplan. Det vill inte jag, Absolut inte! Skyr Backaplan som pesten. Trångt, rörigt och sunkigt köpcentrum. Det blir att vänta till efter kl 18:00 om nu köpcentrum är ett måste och ta sikte på Bäckebol som i och med i dag är  kringgärdat av betalstationer från vårt håll.  Vad det nu kan finnas för tanke med det? In i city åker vi ju inte för att komma dit.

I London och Stockholm fick avgifterna effekt.  Hur det blir i Göteborg får vi vänta och se. Denna vecka  har många tagit ut långledigt.  Så som stadsbebyggelsen ser ut idag pendlar många genom stan för att ta sig till jobbet. I morse startade  de som började tidigt bilen före 6:00 och hann igenom för att  slippa trängselavgiften. Hur gör dom för att ta sig hem? Stannar på plats tills klockan visar på 6 em?

Nu är det hur som bra att bo vid en ändhållplats för en av stombussarna.  Sittplats blir nog inga problem att få trots att trängselskatten nu är i full gång.

Mer i media: SvD1,2, DN1,2, AB


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

16 comments for “Hur blir det med köerna nästa vecka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.