Det måste få ett slut!


Så fortsätter det som det slutade det nya året.

Uppdaterad 7/1-13

Regeringen Reinfeldt fortsätter sin omfördelning från fattig till rik genom ytterligare sänkt skatt för höginkomsttagare  och Rut-bidrag till barnens läxhjälp. Ännu ett år då sjuka och arbetslösa hamnar på skuggsidan.

Den som påstår att Rutavdraget var till för allas bästa kan studera diagrammet  nedan.

rut

 

Bankerna kan  smörja kråset med fortsatt utdelningsfest. Riskapitalisterna kan sitta i orubbat bord . Tjäna multum på att vanvårda våra gamla och sjuka. Detta trots att en majoritet vill slopa vinst i välfärden. Men vem bryr sig? Inte Reinfeldt och inte Löfven.

En ond spiral som måste vändas. Med hopp om ett ljust år 2013.

Bloggat: Jinge,  SvenssonLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: USA, Obama, NRA, Vapenlobbyn, Nyliberaler, Sverige, Moderaterna, Stureplanscentern, Narkotikapolitik dn1234 gp sr1 ab1234 svd123 Annarkia […]

Heksann
11 years ago

Diagrammet talar sitt tydliga språk. Det är ju inte klokt!

Leon
Leon
11 years ago
Reply to  annarkia

Jag för min del tycker att de som anser sig företräda ”de svaga” i samhället högst flagrant nedvärderar sk hushållsarbete d v s städning m m. Det är från ”vänsterhåll” som man kallar RUT-avdraget för ”pigavdrag” och därmed jämställer de som arbetar med detta med forna tiders ”tjänstehjon”. Det är tämligen tydligt att det finns en markant skillnad i status beroende på arbetsredskap och kön. En manlig snickare eller målare ( d v s sk ROT-avdrag) ses inte på samma sätt som en (vanligen kvinna) som arbetar med städning e dyl (d v s RUT-avdrag).

För egen del har jag, som högst normal ”låg/medelinkomsttagare” (ca 27 000 kr/mån) nyttjat såväl ROT- som RUT-avdrag. Och det utan att på något sätt ha dåligt samvete för att jag ”utnyttjat” de möjligheter som står till buds.

Leon
Leon
11 years ago
Reply to  annarkia

Som varande en som dagligdags arbetar just med statistik tycker jag det diagram som visas antingen är högst märkligt eller, vilket jag misstänker, rent propagandistisk ”smörja”. Ur detta diagram kan man utläsa att det finns tre ”klasser” med inkomst 99 kkr ??? och att två klasser snarast hör till låg/medelinkomsttagare 19 kkr och 39 kkr ??? Därmed är min bedömning att denna högst ”slarviga” behandling av statistiken knappast leder till att trovärdigheten i påståendet att RUT-avdraget främst är en ”rikemanssubvention” stärks. ”Slarvigheten” är, som jag ser det, inte långt ifrån vad vårt senaste riksdagsparti brukar prestera i propagandistiskt syfte.

Anton
Anton
11 years ago
Reply to  Leon

Ny statistik från SCB visar att RUT maxas i rika kommuner
http://www.dagensarena.se/innehall/rut-maxas-i-rika-kommuner/