Det måste få ett slut!


Så fortsätter det som det slutade det nya året.

Uppdaterad 7/1-13

Regeringen Reinfeldt fortsätter sin omfördelning från fattig till rik genom ytterligare sänkt skatt för höginkomsttagare  och Rut-bidrag till barnens läxhjälp. Ännu ett år då sjuka och arbetslösa hamnar på skuggsidan.

Den som påstår att Rutavdraget var till för allas bästa kan studera diagrammet  nedan.

rut

 

Bankerna kan  smörja kråset med fortsatt utdelningsfest. Riskapitalisterna kan sitta i orubbat bord . Tjäna multum på att vanvårda våra gamla och sjuka. Detta trots att en majoritet vill slopa vinst i välfärden. Men vem bryr sig? Inte Reinfeldt och inte Löfven.

En ond spiral som måste vändas. Med hopp om ett ljust år 2013.

Bloggat: Jinge,  SvenssonLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Please follow and like us:

  8 comments for “Det måste få ett slut!

 1. Heksann
  2 januari, 2013 at 09:54

  Diagrammet talar sitt tydliga språk. Det är ju inte klokt!

  • 2 januari, 2013 at 11:09

   Folk borde ju begripa vad det är frågan om. En gigantisk överföring av pengar till de rika. Men lagom till nästa val kommer väl en ny muta som förblinder, ett litet skatteavdrag som de döpt till jobbskatteavdrag. Att välfärden måste betalas privat och kan bli dyrare än avdragen är lätt att blunda för.

   • Leon
    6 januari, 2013 at 21:25

    Jag för min del tycker att de som anser sig företräda “de svaga” i samhället högst flagrant nedvärderar sk hushållsarbete d v s städning m m. Det är från “vänsterhåll” som man kallar RUT-avdraget för “pigavdrag” och därmed jämställer de som arbetar med detta med forna tiders “tjänstehjon”. Det är tämligen tydligt att det finns en markant skillnad i status beroende på arbetsredskap och kön. En manlig snickare eller målare ( d v s sk ROT-avdrag) ses inte på samma sätt som en (vanligen kvinna) som arbetar med städning e dyl (d v s RUT-avdrag).

    För egen del har jag, som högst normal “låg/medelinkomsttagare” (ca 27 000 kr/mån) nyttjat såväl ROT- som RUT-avdrag. Och det utan att på något sätt ha dåligt samvete för att jag “utnyttjat” de möjligheter som står till buds.

    • 6 januari, 2013 at 22:38

     Problemet med Rut-avdraget är att avdraget är en subvention som gynnar höginkomsttagare. (se diagrammet)
     Nu finns såväl Rut som Rot och någon anledning att ha dåligt samvete om man som medborgare nyttjar avdragen är det väl inte någon som påstått att man ska ha. Däremot kommer jag att plädera för ett avskaffande av avdragen. Rot är vettigt som arbetsmarknadspolitiskt åtgärd i lågkonjunktur då byggandet stagnerar .

     • Leon
      6 januari, 2013 at 23:37

      Som varande en som dagligdags arbetar just med statistik tycker jag det diagram som visas antingen är högst märkligt eller, vilket jag misstänker, rent propagandistisk “smörja”. Ur detta diagram kan man utläsa att det finns tre “klasser” med inkomst 99 kkr ??? och att två klasser snarast hör till låg/medelinkomsttagare 19 kkr och 39 kkr ??? Därmed är min bedömning att denna högst “slarviga” behandling av statistiken knappast leder till att trovärdigheten i påståendet att RUT-avdraget främst är en “rikemanssubvention” stärks. “Slarvigheten” är, som jag ser det, inte långt ifrån vad vårt senaste riksdagsparti brukar prestera i propagandistiskt syfte.

Comments are closed.