Snart kan det vara för sent.

Miljöpartiet samarbetar hellre med alliansen och socialdemokraterna även om miljön får stryka på fot.

Jonas Sjöstedts invit till miljöpartiet om samarbete runt en av vår tids viktigaste fråga miljön tillbaka visades snabbt av Gustav Fridolin. . I Dagens Nyheter lyfter idag Åsa Romson miljöfrågan och menar att alliansens miljöpolitik inte är tillräcklig och att ”Reinfeldt och Borg hanterar miljöproblemen oseriöst.”

Hur går det ihop med att miljöpartiet gärna samarbetar med alliansen   i viktiga frågor som finans- och socialförsäkringsfrågor och röstar med socialdemokraterna i frågor som social- och miljöfrågor? Jonas Sjöstedts utsträckta hand fick inget som helst gensvar trots att han inbjöd miljöpartiet till samarbete runt just miljön. Men där fick vänsterpartiets ordförande tji. Miljöpartiet samarbetar hellre med partier som inte har miljöpolitiken på agendan.

älgen 027Birger Schlaug, fd språkrör för miljöpartiet höjde rösten och talade om” massiva ordflöden, en tappad tro på den gröna ideologin och en urvattnad radikal miljöprofil”. Han menade att det inte är mycket som skiljer miljöpartiet från socialdemokraterna och moderaterna. Mycket ord och lite verkstad.Är det så man ska tolka Åsa Romsons senaste artikel?

Miljön är en av vår tids viktigaste frågor. När djur dör i massor är det på tiden att vi börjar fråga oss vad det är som händer och för upp miljöfrågorna på dagordningen Fågel- och fiskdöden som rapporterats från vissa kustlandskap har spritt sig till större  däggddjur som älgar.

Symptomen hos de döende och döda djuren är skrämmande, menar de som konfronterats med djuren på nära håll. Döende älgar som snubblar omkring och har svårt att hålla balansen, skabbiga avmagrade djur med ögonskador som gör dem blinda, ligger och dör apatiska och förlamade.

Även reproduktionen är hotad eftersom älgkorna föder färre men också mindre kalvar.

[…]

Tecken finns nu också på att samma symptom går att spåra även hos andra klövdjur, som hjortar och rådjur.(DN)

Något är fel, allvarligt fel.

Även vi människor tycks  sakna lusten som krävs för att vi ska kunna reproducera oss. Livet har blivit en jakt på fler och ständigt uppdaterade prylar. Konsumtion som tröst i ett konsumtionssamhälle som saknar spärrar gör att den fria tiden krymper och arbetet sätts före allt annat. Pengar måste dras in till huset för att standarden ska ligga i samma nivå som grannens. Ett ekorrhjul som fångar all vår uppmärksamhet.

Nog måste det till ett nytt sätt att tänka och förhålla oss till livet och naturen innan det är för sent.

Foto: Annarkia

Media: DN12, AB123, SR12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,, ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Jinge, Annarkia […]