Ska vargen bort?

Skicka ut 7000 jägare för att skjuta 20 vargar är minst sagt absurt och en katastrof för vargstammen.  Skadeskjuten varg  plågas, alfadjur och märkta vargar skjuts. Samtidigt ropar jägarna  efter fler vargar att skjuta.

Om jägarlobbyn får som den vill ska vargen bort.

Miljöministern spelar med i elakt spel. Hans tes om att säkra en stark vargstam genom att decimera den går  stick i stäv med vedertagen forskning.  Svensson skriver  att det förmodligen är en medveten strategi när jägarna skjuter alfadjur. Flocken splittras, fler tamdjur rivs och vips har jägarna tillståndet till skyddsjakt som hand i handske.

Precis som förra året skjuts vargar som har valpar.

Av 14 dödade vargar är fem föräldradjur med sju månaders valpar och två som skulle fått sina första valpar i vår. Jägare släng er i väggen.(Vargens_tid )

I går visade rapport ett inslag från vad som pågår i skogarna. En jägare poserade bredvid en skjuten varg la upp vargens huvud på knät  drog ut  vargens tunga.
Tydligare än så kan det inte bli att det är en jakt för nöjes skull en vargslakt.
Man skjuter inte utrotningshotade djur!
Nu anmäler också EUden svenska vargjakten för brott mot miljölagstiftningen

På måndagen tröt miljökommissionären Janez Potocniks tålamod med den svenska vargpolitiken. Potocnik och hans kommissionskolleger kommer att anmäla Sverige för brott mot EU:s miljölagstiftning. EU:s direktiv om livsmiljöer accepterar i princip inte vargjakt. Ska jakt förekomma måste den vara mycket begränsad och snävt reglerad…(DN)

RSS-filen vid länkning.

Ex1 Svd123

Tidigare inlägg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

  3 comments for “Ska vargen bort?

Comments are closed.