Akta oss för vargen!?

Redan innan dagens vargjakt började har många vargar skjutits. Tjuvjakt pågår året om.

Hur många vargar som träffas av jaktlagens kulor idag återstår att se. Vid förra årets vargjakt sköts betydligt fler  till döds i skogarna  än vad som jägarlobbyn förhandlat sig till med miljöministern.

Nu har redan de första vargarna skjutits, förra året så tvingades vargjägarna anmäla sig före jakten, i år räcker det med att jaktledarna gör det. Kraven på verksamheten minskar och det finns inga tecken på att man från regeringens sida har planer på en ändring.(Jinge)

Sverige är anmält till EU-kommisionen för för brott mot fördraget om skyddande av rovdjur enligt Habitatdirektivet.  I Sverige har vi en minister som istället förordat jakt på vargar för att förnya vargstammen Andreas Carlgrens  motiv har ingen trovärdighet. Han  har inte lyckats att presentera  vare sig  utvärdering av  förra årets vargjakt  eller någon strategi för hur vargstammen ska uppnå så kallad ”gynnsam bevarandestatus” .  Inte  heller påträffades en enda genetiskt defekt varg under 2010 års  vargjakt.

Vad passar bättre än Imperiets Var E Vargen i dessa dagar .

Myter och  vandringssägner har i alla tider berättats om vargen. Sagan om ”Rödluvan och vargen” lärde oss redan som barn att akta oss för vargen.  Hur ska man annars förklara klimatet av Vilda Västern stämning hos en jägarlobby?  Rädsla, hat och hämnd för misslyckad älgjakt eller helt enkelt jakt för nöjes och  spänningens skull?

Vi borde nog akta oss för jägarlobbyns obskyra nätverk istället för vargen.

Länkar Du  till inlägget använd  rss-filen

Tidigare inlägg

Bloggat: Jinge 2, Zac, Peter Andersson, Christian Valtersson, Martin Moberg

Media: ab1 ex12 dn1 svd12 svt gp123

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] av Annarkia spelar jag […]

Tess
13 years ago

Tycker även det är tragiskt att folk på landsbygden ofta inte vågar säga att de inte har något emot varg för att då blir de utfrysta, trakasserade och/eller i vissa fall hotade. Det är ett sådant fruktansvärt hat mot vargen. Att människor kan hata så är skrämmande. En hel del klarar inte att debattera om ämnet heller då de direkt kallar folk som inte tycker som dem för idioter, ”Stockholmare” (ja, helt ärligt så har en del sagt att det bara är Stockholmare som vill ha varg och detta p.g.a. att de inte har någon precis på plats hos sig), vargkramare o.s.v.

trackback

[…] Bloggat: Peter Andersson, Moberg, Annarkia, Röda Berget, Läs även andra bloggares åsikter om Varg, Vargjakt, Jakt, Natur, Värmland, […]