Nya gäster i Stockholm

Tre mil från Göteborg finns en flock vilda vargar. Nu får  även stockholmarna sällskap av en vargflock.

Snart finns det en flock vilda vargar område i  området runt Österåker och Vallentuna. Ett vargpar är på väg att bilda en flock  bara 5 mil från centrala Stockholm 

Hannen är son till en varg som vandrade in från Ryssland 2007 – en genetisk dyrgrip. Hans gener behövs för att minska inaveln i den svenska vargstammen.

Bägge djuren har spårsändare och det går att se var de befinner sig på länsstyrelsens hemsida.

I Bohuslän där det finns två vargrevir har vargarna och befolkningen kommit bra överens. även om ryktet snabbt sprids när någon fått en skymt av  varg. Erfarenheterna är att när vargen får syn på en människa springer den snabbt därifrån.

Vargar är en av de vilda djur människor är rädda för.

Myter och  vandringssägner har i alla tider berättats om vargen. Sagan om ”Rödluvan och vargen” lärde oss redan som barn att akta oss för vargen.  Hur ska man annars förklara klimatet av Vilda Västern stämning under vargjakten som väckte mycket debatt och kritik.?  Rädsla, hat och hämnd för misslyckad älgjakt eller helt enkelt jakt för spänningens skull? En oacceptabel jakt utan legal grund.Flera vargrevir förlorade minst ett föräldradjur. Vad det innebär för vargungarna kan var och en räkna ut. Problembarn om de nu överlever i den stränga kylanVad det innebär för vargungarna kan var och en räkna ut. Problembarn om de nu överlever i den stränga kylan.

Imperiets Var e vargen kan stå som en symbol för den mytbildningsom skapat rädsla för varg.

Bloggat: Svensson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,I

5 comments for “Nya gäster i Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.