Nya gäster i Stockholm

Tre mil från Göteborg finns en flock vilda vargar. Nu får  även stockholmarna sällskap av en vargflock.

Snart finns det en flock vilda vargar område i  området runt Österåker och Vallentuna. Ett vargpar är på väg att bilda en flock  bara 5 mil från centrala Stockholm 

Hannen är son till en varg som vandrade in från Ryssland 2007 – en genetisk dyrgrip. Hans gener behövs för att minska inaveln i den svenska vargstammen.

Bägge djuren har spårsändare och det går att se var de befinner sig på länsstyrelsens hemsida.

I Bohuslän där det finns två vargrevir har vargarna och befolkningen kommit bra överens. även om ryktet snabbt sprids när någon fått en skymt av  varg. Erfarenheterna är att när vargen får syn på en människa springer den snabbt därifrån.

Vargar är en av de vilda djur människor är rädda för.

Myter och  vandringssägner har i alla tider berättats om vargen. Sagan om ”Rödluvan och vargen” lärde oss redan som barn att akta oss för vargen.  Hur ska man annars förklara klimatet av Vilda Västern stämning under vargjakten som väckte mycket debatt och kritik.?  Rädsla, hat och hämnd för misslyckad älgjakt eller helt enkelt jakt för spänningens skull? En oacceptabel jakt utan legal grund.Flera vargrevir förlorade minst ett föräldradjur. Vad det innebär för vargungarna kan var och en räkna ut. Problembarn om de nu överlever i den stränga kylanVad det innebär för vargungarna kan var och en räkna ut. Problembarn om de nu överlever i den stränga kylan.

Imperiets Var e vargen kan stå som en symbol för den mytbildningsom skapat rädsla för varg.

Bloggat: Svensson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,I

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Annarkia, Jinge, Borgarmedia: DN1, 2, GP, AB, Läs även andra bloggares åsikter om Varg, Vargrevir, […]

kenny_lex
kenny_lex
14 years ago

Varg har besökt dessa områden tidigare och jag måste påpeka att de ännu inte riktigt befinner sig i de områden som man kan kalla för Stockholm. Det är lite som kritiker vill sträcka ut Stockholm över Uppsala och Norrtälje för att kunna påstå att det är Stockholmare som är rädda för varg.

Sedan är det givetvis att människor är rädda för varg och björn, men detta är en naturlig rädsla och bara för att man är rädd så betyder inte det att man har panik och vill döda alla vargar. Människor är även rädda för andra saker som exempelvis höjder, eld, hastigheter och så vidare, men ändå är detta nått vi dagligen lever med i vår vardag.

Hasse
Hasse
14 years ago

Tokkhomare e’inte rädda för vargar. Håller man sig med kamphundar är vargar inget problem.

annarkia
annarkia
14 years ago
Reply to  Hasse

Du och din hund kan nog vara en större fara för vargen än vise versa. 😉

jk28Sophie
jk28Sophie
14 years ago

Lots of people get know some keys of argument essay creating, however that doesn’t mean they can create premium qulity papers, nevertheless a custom classification essays service would aid to write the definition essay of great quality and show writing skills of students.