Fotboll och kvinnokamp.

I kväll ser jag på fotboll.

fotbollar

Mitt intresse för fotboll är vanligtvis noll. I kväll tittar jag i ren protest mot det förakt som mötte det svenska damlandslaget i fotboll efter matchen mot Danmark.

Inte för att det stoppar det kvinnohat som föraktet bottnar i utan mer för att dämpa min egen ilska över män som uppför sig som svin.

Vad som ligger bakom dessa mäns föraktfulla spyor kan man fundera över. Handlar det om samma män som låter sitt kvinnohat övergå i kvinnomisshandel? Eller är det ren och skär intolerans och fördomsfullhet som är drivkraften?

Det är bra och lovvärt att göra som Jack Werner, ansvarig för sociala medier på Metro gjorde. Föra upp händelsen  på dagordningen och  blottlägga de som kastat ur sig sitt kvinnoföraktmot damlandslaget på Twitter. En av dem var en elittränare i handboll.

Upp i ljuset och tala om det. Precis som den tolvåriga tjejen som startade en blogg och dagen därefter fick nedsättande kommentarer i kommentarsfältet. Hon gav svar på tal i sin blogg och skrev:

”Jag kommer alltid att se ut såhär och vara som jag är. Det är inget som du kan ändra på. Man får helt enkelt lära sig att acceptera att alla inte är likadana. Det är olikheterna som gör oss alla speciella. Och att du sen skriver så till mig kommer inte jag ta åt mig av. För jag vet att jag inte är äcklig. Jag är nog stark att stå emot sånt här skit. Det finns så många av mina vänner som inte alls tycker som dig. Så för guds skull, sluta skriva hat anonymt. Det gör varken så att du, jag eller någon annan kommer att må bättre. Om någon är äcklig så är det tyvärr du. Puss” (AB)

Inte kommer spelarna i damlandslaget att låta sig påverkas av förakt från män som hatar kvinnor. Jag är övertygad om att tjejerna kommer att  göra sitt allra bästa i kvällens match mot Finland precis som de gjorde häromdagen.

Foto: Annarkia

Media: DN12, SvD123,AB1234, SR123 & bilderblogg.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: UEFA, Fotbolls-EM, Danmark, Sverige, Finland, Pia Sundhage, Fotboll, EM, Sport, Asllani, Schelin, Fischer ab1234 dn123456 svd12345 sr1 Läs oxo: Annarkia […]