Blogga eller inte …

…blogga. Det är frågan.

Vilken funktion fyller bloggen? Det är en fråga jag inte har svar på i dagsläget. Min egen blogg annarkia.se började som ett svar på ett blogginlägg från en av mina elever. Jag märkte snabbt att bloggen var ett utmärkt forum för att spegla mina funderingar runt små och stora händelser som berörde. Den handlade till en början om vardagsnära händelser, psykologiska spörsmål och en och annan samhällsfråga. Alltmer gled jag in på sociala- och samhällsfrågor nationellt och internationellt.

Något hände på vägen. När politiken i Sverige utvecklades till grådaskig mellanmjölk minskade mitt engagemang att diskutera politik. Blogginläggen glesnade med undantag för de 100 dagar #blogg100 var igång.

Annarkia.se är idag en blandad kompott med ett och annat politiskt inlägg och massor av foton från resor, stadsliv, natur bl a.

Min vardagsblogg har mer eller mindre stannat upp och lever än så länge på nåder. Inlägg som tidigare platsade här lägger jag numera i annarkia.se. Ett tecken om något som skvallrar om att annarkia.se lever farligt.

Som många vet har jag även drivit Vänsterpartiet i Backas blogg. Utan bidrag från övriga admin blev det ett omöjligt uppdrag. Av skäl jag inte går in på här,men snuddat vid här, avser jag inte att bidra med fler vare sig bilder eller inlägg. Senaste och högst troligt sista inlägget jag la in på Backas blogg var 8 mars.

Vad som sker  med mitt bloggande är just nu skrivet i stjärnorna. Kan tänkas att fotointresset gör att annarkia.se blir en bilderblogg till slut. Eller snarare så att jag och någon eller några startar ny blogg. Det är en nymornad ide som vi diskuterat.  Vi tänker träffas och fota och spegla livet i staden och varför då inte publicera bilderna på en gemensam blogg!?

#blogg100 64/100

Andra om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Lanclin-Linnea
7 years ago

Det är det som är så braigt med bloggar, de får följa med en genom livet och förändras efter ens behov. De allra flesta bloggar som skrivs i Sverige skriv av personer som skriver och fotar till dem för att få utlopp för sina personliga tankar och idéer. Tänk vilken betydelsefull terapi alla dessa bloggar tjänar som, i vått och torrt 🙂

Per-Andrrs
7 years ago

Hm… Själv tycker jag dina politiska analyser tillhör bland de bästa; välskrivna och genomtänkta. Det skulle vara synd om du lade av med dem. Men visst är det så att allt har sin tid, även bloggmediet. Att blogga var väldigt hajpat för 5-10 år sedan, sedan tog Twitter, Facebook och Instagram över. Numera känns det som om Twitter hamnat i utförsbacken (ockuperat av näthatare och reklam). Oavsett vilken social mediform som tar oss med in i framtiden får vi aldrig ge upp kampen för en bättre värld.