Mediedrev efter skadeskjuten kung.

Mitt under älgjakten mötte kungen horden av journalister som ville höra  kommentarer från skandalbokens  huvudrollsinnehavare i egen hög person.  En presskonferens som aldrig borde ha blivit av där kungen gjorde en   darrig och lågmäld kommentar och hellre talade om jaktlagets drev efter skogens konung än om sig själv.

En skandalbok om händelser som ligger flera decennier bak i tiden.

En bok om skandaler som hos många väcker anstöt  . En bok som spär på den ryktesspridning som alltid funnits runt kungens leverne som prins. En bok som hos andra väcker skadeglädje. Den boken fick en  enorm uppståndelse redan innan den nådde bokhandelns diskar.

Granskning eller skandaljournalism

Den person som innehar monarkins  högsta ämbete ska naturligtvis   granskas som andra makthavare i vårt avlånga land. Frågan är om ren skandaljournalism har något med granskning att göra. Inte rubbar boken i alla fall   monarkin som institution.  Tvärt om kan den väcka sympati för en politiskt vingklippt monark.

Tidigare inlägg

Bloggat: Lars-Erick, Röda Malmö, Svensson, Jinge

Media: AB1234567, GP123, SvD12, DN123,Ex123456

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Lars-Erick
13 years ago

Tja, en skicklig marknadsföring av boken var det. Som inte precis tappade fart av kungens märkliga presskonferens i skogen. Han erkände ju de facto sina synder, om än på vanligt fumligt sätt.
Och hans agerande är ju grunden för skandaljournalistiken. Hade han skött sig som han borde, dvs hållit sig till sin roll som ”neutral” PR-snubbe för näringslivet hade det inte blivit någon skandal. Ska man nu ha en kung ska han, i nutid, göra rätt för apanaget och inte solka ner Sverige med sina privata sjaskigheter. Annars bör han ju abdikera.
Så får vi fundera över hur vi ska ha det i fortsättningen. Och då känns onekligen republik bättre.
Även om jag på rakt arm inte har ngn bra kandidat till presidentposten.

marianne swedmark
marianne swedmark
13 years ago

Vi skall inte ha en kung. Monarkin är inte bra för landet oavsett
kungens och familjens skandaler och flummigheter. Monarkin representerar bl.a. värderingar som svenska folket för länge sedan egentigen har lämnat,nämligen övervälde(det finns även psykisk makt) maktlöshet,översåtar, undersåtar,ojämlikhet,liv i lyx och överflöd på folkets bekostnad. Tll vad nytta för folket???

trackback

[…] Riksdagen, Lagstiftning, Djurplågeri, Djurparker ex ab svd e24 Läs: pamflett allende k&å annarkia lasse hampus malin isbit isbit lingman Etiketter:Djurparker, Djurplågeri, Gulo gulo, Hägn, […]

trackback

[…] Mediedrev efter skadeskjuten kung, annarkia. […]