Skjut inte budbäraren.

Höga politiker gör uttalanden som skrämmer.

Julian Assange ska till varje pris stoppas. En skrämmande logik med tanke på vad Wikileaks avslöjat. Man vill tysta och skjuta budbäraren. Julian Assange är nu världens mest efterspanade man trots att det med undantag från Sverige inte finns något underlag för åtal. De som är på jakt efter Assange är desamma som är ansvariga för övergrepp och mord i Irak och Afghanistan . Assange har publicerat bevisen. Vem står i så fall på tur efter Assange? New York Times, Le Monde, Der Spiegel, Guardian, Svenska tidningar har också publicerat också publicerat dokument från Wikileaks.

Assange är inte ensam.

Wikileaks bärs inte heller upp av en enda man.Wikileaks är inte Assange även om han är en central person i organisationen.  Det finns minst tusen journalister och aktivister i olika länder som bearbetar och publicerar material som lämnats in till Wikileaks.

– Jag har svårt att se hur man ska kunna åtala Wikileaks eller Assange för dokumentpubliceringen, säger folkrättsexperten Ove Bring.

Uppgiften att polisen vet var Assange finns men avstått från att gripa honom kan ha en annan förklaring än att det skulle vara något formellt fel på den internationella efterlysning som Sverige lämnat till Interpol för misstankarna mot Assange om våldtäkt och sexuellt ofredande.

Det kan vara så att myndigheterna avvaktar med ett gripande tills det finns ett åtal som gör att han kan utlämnas till ett land där det är troligt att han döms till en kännbart straff.(AB)

Assange och Wikileaks har utmanat starka krafter och har oinbjudna trängt in i maktens korridorer.  Assange och Wikileaks har visat vägen .

Bloggat: Anybody`s place

70-talets Assange skulle smutskastas och mördas, AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
keijo lindgren
keijo lindgren
13 years ago

Att efterlysa bland värsta brottslingar är inte skandinavisk lugn mentalitet att skjuta mys med kanon.
För mig är det svårt att tro att en vuxen svensk skulle göra detta.

trackback

[…] tidningarnas publicistiska beslut redigerat materialet förefaller oklart. Nå, mycket finns att säga om läckan, och väldigt mycket har sagts (klokast har kanske Roger Fjellström och Copyriot […]

Nino Conti
Nino Conti
13 years ago

Håller Sverige på att bli bananrepublik som styrs av Usa? Det är tydligt att ”nån” har slängt två ”damer” i Assanges väg för att jaga och tysta honom. fy skäms

Jerry
13 years ago
Reply to  Nino Conti

USA består av utvandrade svenskar…

trackback

[…] Några andra som bloggat om ämnet: Sysadminbloggen, Röda Malmö, Pezster, Annarkia, […]

trackback

[…] Ipse Cognita, SKATANS TANKAR, Cornucopia, Calandrellas blogg, Annarkia, Röda Malmö, Sysadminbloggen, anybody’s place, Gunnar Hökmark, Kommunisternas blogg, […]

Alias Jeans Gnu
Alias Jeans Gnu
13 years ago

Sen när blev Assange budbäraren? Han är väl snarare frontfiguren. Och det är inte i rollen av budbärare som han har en svensk arresteringsorder utfärdad på sig, utan för att han har misstankar om våldtäkt. Och tills han vill bemöta dem får man väl tycka att han är suspekt.

Annars är det ju världens bästa sätt att bli immun mot alla former av brott, gör dig obekväm bland världens regeringar och samtidigt vän med alla konspirationsteoretiker och anti-auktoritära falanger så får du frikort för att göra vad du vill. Alla kommer ändå bara säga att andra försöker svartmåla dig.

Om han har rent mjöl i påsen, varför är han inte lika öppen med det egna som han vill att alla andra ska vara? Inte för att jag sagt att han ska gå till polisen, men han är himla angelägen om att få hålla presskonferenser om sina läckor, men väldigt angelägen om att INTE bemöta de anklagelser han ställs inför. Varför?

trackback

[…] ab5,  ab6,  ab7,  Om:Världen,  ledarbloggen,  exp,  exp2,  dn,  dn2,  dn3,  Svensson,  annarkia,  röda malmö,  svensk […]

Jerry
13 years ago

Han är angelägen att ”avslöja” andras smutstvätt, men vågar inte visa sin egen smutstvätt…