Skjut inte budbäraren.

Höga politiker gör uttalanden som skrämmer.

Julian Assange ska till varje pris stoppas. En skrämmande logik med tanke på vad Wikileaks avslöjat. Man vill tysta och skjuta budbäraren. Julian Assange är nu världens mest efterspanade man trots att det med undantag från Sverige inte finns något underlag för åtal. De som är på jakt efter Assange är desamma som är ansvariga för övergrepp och mord i Irak och Afghanistan . Assange har publicerat bevisen. Vem står i så fall på tur efter Assange? New York Times, Le Monde, Der Spiegel, Guardian, Svenska tidningar har också publicerat också publicerat dokument från Wikileaks.

Assange är inte ensam.

Wikileaks bärs inte heller upp av en enda man.Wikileaks är inte Assange även om han är en central person i organisationen.  Det finns minst tusen journalister och aktivister i olika länder som bearbetar och publicerar material som lämnats in till Wikileaks.

– Jag har svårt att se hur man ska kunna åtala Wikileaks eller Assange för dokumentpubliceringen, säger folkrättsexperten Ove Bring.

Uppgiften att polisen vet var Assange finns men avstått från att gripa honom kan ha en annan förklaring än att det skulle vara något formellt fel på den internationella efterlysning som Sverige lämnat till Interpol för misstankarna mot Assange om våldtäkt och sexuellt ofredande.

Det kan vara så att myndigheterna avvaktar med ett gripande tills det finns ett åtal som gör att han kan utlämnas till ett land där det är troligt att han döms till en kännbart straff.(AB)

Assange och Wikileaks har utmanat starka krafter och har oinbjudna trängt in i maktens korridorer.  Assange och Wikileaks har visat vägen .

Bloggat: Anybody`s place

70-talets Assange skulle smutskastas och mördas, AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , i

Please follow and like us:

  12 comments for “Skjut inte budbäraren.

 1. keijo lindgren
  2 december, 2010 at 17:56

  Att efterlysa bland värsta brottslingar är inte skandinavisk lugn mentalitet att skjuta mys med kanon.
  För mig är det svårt att tro att en vuxen svensk skulle göra detta.

 2. Nino Conti
  2 december, 2010 at 19:38

  Håller Sverige på att bli bananrepublik som styrs av Usa? Det är tydligt att “nån” har slängt två “damer” i Assanges väg för att jaga och tysta honom. fy skäms

  • Jerry
   3 december, 2010 at 16:59

   USA består av utvandrade svenskar…

   • 3 december, 2010 at 18:34

    och..?

 3. Alias Jeans Gnu
  2 december, 2010 at 23:22

  Sen när blev Assange budbäraren? Han är väl snarare frontfiguren. Och det är inte i rollen av budbärare som han har en svensk arresteringsorder utfärdad på sig, utan för att han har misstankar om våldtäkt. Och tills han vill bemöta dem får man väl tycka att han är suspekt.

  Annars är det ju världens bästa sätt att bli immun mot alla former av brott, gör dig obekväm bland världens regeringar och samtidigt vän med alla konspirationsteoretiker och anti-auktoritära falanger så får du frikort för att göra vad du vill. Alla kommer ändå bara säga att andra försöker svartmåla dig.

  Om han har rent mjöl i påsen, varför är han inte lika öppen med det egna som han vill att alla andra ska vara? Inte för att jag sagt att han ska gå till polisen, men han är himla angelägen om att få hålla presskonferenser om sina läckor, men väldigt angelägen om att INTE bemöta de anklagelser han ställs inför. Varför?

  • 3 december, 2010 at 18:32

   Det finns ingen motsättning mellan att vara frontfigur för Wikileaks och att vara budbärare. Det är inte Wikileaks som skrivit eller skaffat fram diplomatposten eller rapporterna om övergrepp i Irak och Afghanistan. De förmedlar dvs bär fram de dokument som annars aldrig skulle ha kommit till allmänhetens kännedom.
   Vad man än må tycka om Assange suddar det inte ut det faktum att övergrepp har begåtts av soldater i Irak och Afghanistan. Det kan inte heller sparka undan amerikanska diplomaters nedlåtande uttalanden om olika politiska ledare.

 4. Jerry
  3 december, 2010 at 16:57

  Han är angelägen att ”avslöja” andras smutstvätt, men vågar inte visa sin egen smutstvätt…

  • 3 december, 2010 at 18:22

   Glöm inte att Assange vare sig är åtalad eller dömd för något brott . Assange har också flera gånger sagt sig villig att förhöras av svensk polis. Om det finns substans bakom misstankarna som riktas mot honom i Sverige om våldtäkt och sexuellt ofredande får rättsväsendet avgöra.

Comments are closed.