Skjut inte budbäraren.

Höga politiker gör uttalanden som skrämmer.

Julian Assange ska till varje pris stoppas. En skrämmande logik med tanke på vad Wikileaks avslöjat. Man vill tysta och skjuta budbäraren. Julian Assange är nu världens mest efterspanade man trots att det med undantag från Sverige inte finns något underlag för åtal. De som är på jakt efter Assange är desamma som är ansvariga för övergrepp och mord i Irak och Afghanistan . Assange har publicerat bevisen. Vem står i så fall på tur efter Assange? New York Times, Le Monde, Der Spiegel, Guardian, Svenska tidningar har också publicerat också publicerat dokument från Wikileaks.

Assange är inte ensam.

Wikileaks bärs inte heller upp av en enda man.Wikileaks är inte Assange även om han är en central person i organisationen.  Det finns minst tusen journalister och aktivister i olika länder som bearbetar och publicerar material som lämnats in till Wikileaks.

– Jag har svårt att se hur man ska kunna åtala Wikileaks eller Assange för dokumentpubliceringen, säger folkrättsexperten Ove Bring.

Uppgiften att polisen vet var Assange finns men avstått från att gripa honom kan ha en annan förklaring än att det skulle vara något formellt fel på den internationella efterlysning som Sverige lämnat till Interpol för misstankarna mot Assange om våldtäkt och sexuellt ofredande.

Det kan vara så att myndigheterna avvaktar med ett gripande tills det finns ett åtal som gör att han kan utlämnas till ett land där det är troligt att han döms till en kännbart straff.(AB)

Assange och Wikileaks har utmanat starka krafter och har oinbjudna trängt in i maktens korridorer.  Assange och Wikileaks har visat vägen .

Bloggat: Anybody`s place

70-talets Assange skulle smutskastas och mördas, AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , i

12 comments for “Skjut inte budbäraren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.