Mer än fildelning står på spel.

The spectrial med multinationella företag som vill tysta The Pirat Bay är igång igen. Denna gång i Hovrätten.

The Pirate Bay krävdes inför förhandlingarna i tingsrätten på  på sammanlagt 115 miljoner kronor från MPA(Hollywoods filmproducenter), IFPI (musikpranschen) och Antipiratbyrån. Tingsrättens dom blev ett års fängelse och 30 miljoner i skadestånd.

Domen överklagades och prövas nu av Hovrätten .

En rättegång som går av stapeln utan Gottfrid Svartholm Warg som har laga förhinder på grund av sjukdom. Piratebay-killarna yrkar på frikännande medan skivbolagen vill ha mer pengar och tysta Pirate Bay.

Trots att upphovsrättsindustrins förespråkare gör upprepade och otroligt dåliga försök att dödförklara hela piratrörelsen har The Pirate Bay över 23 miljoner fildelare och de växer ständigt. (Satmaran)

Fildelning och vad mer.

Fenomenet Pirate Bay   bli svårt att stoppa då verksamheten lär uppstå   i annan skepnad flytta någon annanstans. En anledning till att rättegången fått så stor uppmärksamhet är  att  den handlar om så mycket mer än fildelning. Den handlar om friheten att agera på Internet och vår personliga integritet, upphovsrätt,  ip-nummer som bevis och civila poliser.

Mer i media: AB 1, SvD123, DN & Jinge

Andra om , , , , ,, , ,,, , i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
IT liberal
13 years ago

Skattepengarna bekostar mycket av kulturen i Sverige. Sedan har vi även en skatt på lagringsmedia som gör att vi betalar kulturen en andra gång. Dubbelbeskattning av aktier är en kvarleva från en tid då det var fult att äga aktier. Men, när blev det fult att äga kultur?