Malmö vann slaget om ESC.


Eurovisionsschlagerfestivalen (ESC13) gick Stockholms näsa förbi. Ett bra beslut att förlägga festen i Malmö. En stad som är en veritabel kulturell smältdegel vad kan passa bättre än det?

Ett stort grattis till malmöborna! Det kommer att bli en hejdundrande fest och förhoppningsvis ge medierna anledning att skildra staden genom andra glasögon.  Mediebilden av Malmö är att det ät en otrygg stad att leva i med skyhög brottslighet. Det är en bild som inte stämmer  om man jämför de tre storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.Brottsförebyggande rådets kartläggning av brottslighet och trygghet visar istället att  Stockholm toppar  när det gäller anmälda brott per hundra tusen invånare och att det är i   Göteborg som  risken störst att  bli utsatt för misshandel. Däremot kan situationen förändras om inte krafttag sätts in mot den socioekonomiska utsatthet som alltför många lever i i Malmö.

—  I Malmö är andelen förvärvsarbetande lägre, barnfattigdomen är högre, andelen hemlösa är hög och det är fler personer som får ekonomiskt bistånd. Andelen unga i brottsaktiv ålder är ungefär lika hög i de tre städerna, men många unga i Malmö kan uppfatta sina livschanser som små vilket ökar risken för brottslighet. (BRÅ)

Personligen tycker jag att det var jättekul att festen förläggs till Malmö och inte Stockholm. Varför alla större festligheter och evenemang per automatik ska förläggas i Stockholm har jag aldrig förstått. Malmö och Göteborg har definitivt inte sämre förutsättningar och är dessutom betydligt charmigare städer än Stockholm.

Media: ab12, dn, svd, gp12,sydsv,   sr, svt


Andra om: , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
12 years ago

Bra beslut av SVT.

Anton
Anton
12 years ago

”charmigare än Stockholm” njaae, men förbaskat trångsynt att hävda att Stockholm är enda alternativet.

Micke
Micke
12 years ago

Hellre en full arena i Malmö alla tävlingsdagarna än ett halvfullt hus i mutbygget i Stockholm är min åsikt. Malmö är ju dock i Europas mittpunkt (nästan i alla fall, Landskrona sägs ligga i Europas mittpunkt) och med Malmös moderna infrastruktur och gästvänlighet så får Percy Nilssons bygge tummen upp från mig. PEAB och de andra ägarbolagen lyckades inte muta rätt personer denna gång??