Våghalsig ballongflygning i Andrées fotspår.

Döm om min förvåning då jag får syn på en luftballong som svävar strax ovanför Vätterns  vattenytan . En korg full med människor som måste ha varit skräckslagna innan ballongen lyfte precis i tid för att sväva över husen inklusive vårt eget för att dyka ned bakom vårt hus för att sedan försvinna i intet. Eller kanske det var en skräckblandad förtjusning passagerarna kände? De t finn sju människor som får en extra kick av den sortens upplevelser och som därför ständigt utmanar ödet.  Kanske är det min egen höjdrädsla som får mig att tänka i de här banorna. Spännande var det i alla fall att följa ballongens färd.

Ballongen kom förmodligen från Gränna. Där startades 1972 Ballongklubben André till  75-årsminnet av Andréemännens avfärd från Spetsbergen. En färd som slutade mindre lyckligt.

Andrée och de övriga deltagarna, Knut Frænkel och Nils Strindberg, omkom under expeditionen och deras kroppar hittades först år 1930 på Vitön.(Wikipedia)

Det är många som följt i Andrées spår. Nästa år i mitten  februari är det SM i ballonflygning  med utgångspunkt från Gyllene Uttern i Gränna.

Jag hann med att ta massor av bilder och gör kanske en liten filmsnutt för att visa vad jag såg här på morgonkvisten. Nöjer mig så länge med några av bilderna.

Foto: annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
kalebass
12 years ago

Ballong har jag aldrig prövat på, men väl hänggliding. Slängde mig utför ett trettio meter högt stup! Underbart härligt och läskigt på samma gång!
Tack för en härlig blogg,
Gott slut på det gamla och ett mycket bättre (kan det bli sämre) Nytt år!
då blir det andra bullar!

Heksann
12 years ago

Ser läskigt ut, men förhoppningsvis har balongföraren kontroll över åkningen.
Fina bilder!
Gott nytt år!