Julafton och folktomt, dagens bild.

Dagens bilder eller snarare kvällens bilder är testbilder  med mitt nya objektiv som låg i tomtens säck.

Lördag kväll och så gott som  folktomt på stans festgata.  Det  är sent på julaftonskvällen,  en kväll för umgänge medfamiljen och nära vänner.

I morgon kommer här att vara trängsel bland  festsugna Jönköpingsbor.   Jag minns första julen vi bodde här på väster. Jag blev minst sagt chockad när jag såg gatan och området nedanför våra fönster fyllas med horder av människor. Då visste jag inte att vi bodde på stans festgata. Nu vet jag att krogarna och pubarna ligger skavfötters med varandra på vår gata. Liknar Linnégatan i Göteborg.

 

Egentligen borde jag ha riggat kameran på stativet och ställt in längre slutartid för att få en skarp bild i mörkret. Det var alldeles för krångligt en kväll som denna.jag var bara sugen på att testa mitt julklappsobjektiv.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
12 years ago

Var kameran handhållen så duger bilden utomordentligt bra. Den förmedlar precis det du skriver om. En sak som jag saknar är bilder från Visingsö? Den landplätten har ju vissa historiska dimensioner så det skulle vara intressant at se bilder därifrån. Vad var det för glugg som tomten kom med?