Blandat från Rom, bilder.

Rom bjöd på blå himmel och högsommarvärme stick i stäv med prognosen som varslat oväder.

Vi tog en lång promenad genom slingrande gränder via piazza Navona med siktet inställt på Trastevere, en stadsdel i västra Rom. Namnet ”Trastevere” kommer från den latinska benämningen ”Trans Tiberim” — ’på andra sidan Tibern’.

På en mur i Trastevere ett rakt meddelande.

fasc

Fotoutställningen med bilder av H C-B, fotojournalist och gatufotograf gav en stunds reflektion i fotokonstens mysterier.

Han använde sig endast av Leicas 35 mm-mätsökarkameror med normalobjektiv – Ibland även ett vidvinkelobjektiv för landskapsbilder. Han var en av grundarna av Magnum, det första fotokooperativet.

bresson

Roms  äldsta kristna kyrka St Maria Maggiore gav skugga och en stilla stund. En magnifikt vacker basilika med glänsande mosaiker med berättelser från Gamla Testamentet, joniska kolonner och ett golv av röd och grön marmor. Legenden om hur kyrkan skapades  firas varje år med rosenblad som faller som  snö från kyrkans torn den 5 augusti varje år.

stmaria

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Kyrkan har gett namn åt det torg där den är belägen, Piazza di Santa Maria in Trastevere, som är stadsdelens centrum. Santa Maria Maggiore  är en  magnifikt vacker basilika med glänsande mosaiker med berättelser f… […]