Träning inför knäoperationen på gång igen.

Muskler är färskvara och utan träning stelnar och värker knät.

Ny tid för min knäoperation fick jag 1 1/2 vecka efter att den ursprungliga tiden dragits tillbaks. Det var dagar som fick mig att tveka om huruvida operationen verkligen skulle bli av. Jag gav mer eller mindre upp. Alla förberedelse till ingen nytta, all energi att ladda utan utdelning passificerade. Träningen som är så viktig stannade av. Knät stelnade till och värken tilltog.

Efter samtalet om ny tid  kom ljuset tillbaks även om brevet dagen efter innehöll en reservation om nödvändigheten av att ställa in operationen vid akuta operationer och andra omständigheter. Jag valde att förtränga den upplysningen. Tog tag i min träning genom att boka ny tid hos sjukgymnasten och lägga uppe ett träningsshema inför operationen i slutet av mars.

Startar med att öka blodtillströmningen i knät med en stund på motionscykeln. Efter operationen lär det ta tid innan jag kan göra så. Då gäller sk släpcykling. Avslutar med en kort promenad utomhus. Det går att ta mig fram om än i maklig takt. Det är utomhus jag förstår att knät inte fungerar. Nerför backe och trappa går i ultrarapid och det undviker jag helst. Stavarna ger trygghet när knät knakar och gör ont.

Träningen börjar redan när jag vaknar. Övningarna jag fick av sjukgymnasten när knät kollapsade har jag gjort till en vana i sängen innan jag stiger upp. Det är fö samma övningar ortopeden rekommenderat inför operationen.

Muskler är färskvara och de två veckor jag la av med träningen har jag fått äta upp i form av stelhet och värk. Blir nu operationen äntligen av vet jag vad som gäller. Ett års tuff rehabilitering med dagarna fyllda med träning för att få muskelfästen och muskler att fungera.

Jag hoppas och tror att minnet av all fysisk träning från förr ska hjälpa mig att hålla ut. Vanan att träna och minnet av smärtan vid träningsvärk och liknande kan var mig behjälplig tänker jag.

Foto: Annarkia

Andra om , , , , , ,

#blogg100 – dag 15

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments