Smärtstillande och träning.

Rehab i ett år framöver väntar. Det blir  träning, träning och åter träning.

Just nu pågår rena  detektivarbetet för att hitta och få igång muskelfästet i låret. Det är samma träning som efter en meniskskada med det undantaget att en knäprotesoperation är ett betydligt större ingrepp.

Vad som gäller i nuläget är att notera de små framsteg jag gör. Från att inte ha kunnat lyfta vänsterbenet och foten utan att ha släpat mig fram lyfter jag nu benet 1 decimeter. Lyfta benet eller som jag tidigare gjorde slängde upp benen i sängen eller på en fotpall går inte.  Än så länge lyfter jag det opererade benet med hjälp av det friska benet alt ett band.

Hur många grader jag kan böja benet idag vet jag inte. Klarade bara 50 grader då jag lämnade sjukhuset. Knät och hela benet är rejält svullet. Det gäller att knipa ihop och dra upp knät så långt det bara går och helst lite till och hålla kvar i 10 sekunder. Smärtsamt till tusen om jag missar att ta smärtstillande en stund före. Är ordinerad sjukgymnast redan i slutet av kommande vecka på grund av dålig böjlighet i knät. Enormt besviken över detta. I värsta fall får de försöka få igång böjligheten under narkos på sjukhuset menade sjukgymnasten. Tröstar mig med att jag har bra sträckning i knät.

Jag kom hem  efter lunch i går lördag och känner mig redan piggare. Tyvärr fick vi åka tillbaks till avdelningen efter bara några timmar då bandaget som bytts på fm redan var mättat med vätska från operationsområdet. Skickade upp en bild på bandaget runt knät på mitt instagramkonto och bad sjuksköterskan kolla. Svaret kom snabbt. Kom in får vi titta och lägga om. Hon ansåg dock att det inte fanns någon anledning till oro.

För känsliga tittare är det säkrast att undvika att se på bilden nedan. Bilden tog jag i lördags vid byte av bandage.

Obs! Tog bort bilden.Den är bara för mycket.

Jag hoppas att texten inte innehåller allt för många stavfel. Kämpar med att ögonlocken vill slå igen. Morfinet inför natten är inte nådigt men ger mig några timmars sömn.

#blogg100 dag 33

Andra om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments