Högerns vänslande med Gadaffi.

Carl Bildts hårdnackade motstånd från att ta avstånd från Gaddafi måste ses i perspektivet av  EU:s avtal med Gadaffi och Libyen om flyktingkontroll.

[column width=”48%” padding=”2%”]

Ett geostrategiskt läge och rika oljetillgångar har gjort högern till de verkliga Gadaffi-kramarna.

Hur ska då EU förhålla sig? Gaddafis Libyen är en viktig del av EU:s säkerhetspolitik, detta eftersom EU ser ”illegal” invandring som ett hot mot Gemenskapens säkerhet. Och Gaddafis Libyen har lovat EU att stoppa potentiella ”illegala” invandrare till Europa. (Svd).

Handelsminister Ewa Björling passade på att tillsammans med en svensk näringslivsorganisation kränga svensk övervakningsutrustning med syfte att övervaka flyktingrörelser då samarbetet mellan EU och Libyen om migranter reglerades i avtal.

Bildts vägran att backa från sitt uttalande om stabilitet visar att han inte  skiljer på förtryckare och förtryckta , på en kallblodig mördare och offer.

”Nu handlar det inte om att stödja den ena eller den andra. Det handlar om att försöka få till stabilitet och en rimlig utveckling.”

[/column]

[column width=”48%” padding=”2%”]

Det är många som stått i led för att krama Gaddafis hand. Nu hotar Gadaffi att förstöra oljekällor och bryta avtalet med EU om flyktingövervakning .  Vardagskrig visar bilder  på några av  världens politiska ledare som vänslats med Gadaffi.

#Cartoon - Libyan jets FIRE on unarmed protesters! #Gaddafi C... on Twitpic

I går kväll kunde hela världen se Gadaffis totala sammanbrott i ett långt TV-sänt tal som sprutade av hat och ondska . Desperat och manisk omtalade han oppositionen som råttor och kackerlackor som ska jagas ner i sina hålor igen och hotade  demonstranterna  med blodbad. Kommer det internationella samfundet  nöja sig med uttalanden mot våldet kan kampen om Tripoli ödelägga många människors liv.  vansinnet strypas innan det är för sent!
[/column]

[end_columns]

om västs ekonomiska intressen i Libyen

Media: Dagen, SVT123, SVD12,DN1234,GP12, AB12

Bloggat: Jinge, Kent Persson, M Moberg , Ilse-Marie,Åhh!-sikt, Röda Malmö, HumanLabRat

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Togge Oliver
Togge Oliver
13 years ago

Det som nu pågår i Nordafrika försöker nu EU visa sitt stöd för upproren, men sanslöst uddlöst.

Underskatta inte möjligheterna att massprotester även kan komma till Europa. (Se på Grekland bl a.) Då får vi i så fall se hur EU-länderna välkomnar folkets missnöje.

EU:s fientliga politik mot medborgarna och hur de rika alltmer skor sig på de fattigas bekostnad och ett Europa där medborgarna alltmer mindre kan påverka och ha inflytande kan mycket väl vara en grogrund för att västvärldens medborgare surfar på missnöjet som gror i Nordafrika.

Självklart lever vi i väst inte i en diktatur som råder i bl a Nordafrika, men vi kan ändå se i vilken riktning den ekonomiska utvecklingen går i vår ”trygga” västvärld.

Europas dubbelspel vad gäller t ex Egypten avslöjas obarmhärtigt alltmer.

Jag är inte så övertygad om att EU skulle se med blida ögon om fredliga massprotester blir en verklighet. Hur bemöts de protesterande i Grekland?

Kim
Kim
13 years ago

null

Här inne ljuger vi inte!
/annarkia